Pogledajte dramatičan snimak požara koji je objavljen, kanader je spasio porodicu gotovo u zadnji čas: ‘Bježi, ostavite sve!’

Jutros je u Zatonu i Raslini bolja situacija, nema velikih vatrenih fronti i nekontroliranog širenja prema Vodicama.

Prema informacijama od kasno sinoć, u vatrenoj stihiji je lakše povrijeđen jedan vatrogasac JVP-a Šibenik, a na području Rasline i Zatona izgorjelo je dvadesetak kuća.

Božinović s terena: Puno je bolje nego jučer

Puno je bolje stanje nego jučer. Nema nekih velikih fronti koje su jučer prijetile da će se proširiti prema Vodicama. Požar je stavljen pod kontrolu, kanaderi natopljavaju teren kako bi se spriječilo širenje jer se može očekivati jačanje vjetra. Jučer je požar više puta mijenjao smjer i to je stvaralo veliki problem vatrogascima.

Moramo biti svjesni da su vremena koja su klimatski drugačija, moramo biti svjesni, u ovom trenutku su požari diljem Mediterana.

Dramatični snimak porodice Trokić iz Zatona koja je spašavala svoj maslinik, vinograd i svoju kuću objavio je jučer Morski.hr.

Porodica se našla u vatrenom krugu, a onda ih je spasio kanader.

– U jednom trenutku našli smo se u potpunom vatrenom okruženju. Gotovo da nije bilo strane gdje se može pobjeći. Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će gorjeti.

Da ne nastradamo, spasio nas je kanader koji je doslovno u zadnji čas polio vatrenu liniju koja je zaprijetila i nama osobno. Zahvaljujući njima, sad smo živi – rekao je Damir Trokić.

– Bježi, ostavi to, bježite! – vikao je Damir u dramatičnom videu spašavanja od vatrene stihije koja guta sve pred sobom.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.