Pogledajte golove s meča BiH i Finske, magija Miralema Pjanića obilježila utakmicu

Fudbaleri BiH pobijedili su u Zenici na Bilinom Polju selekciju Finske rezultatom 3:2 u susretu koji je odigran u okviru 4. kola B Lige nacija, a u sjajnom meču koji je odigran na ispunjenom zeničkom stadionu pobjedu Zmajevima donijeli su Miralem Pjanić s jednim i Edin Džeko s dva postignuta pogotka.

Naš tim je poveo već u 5. minuti. Poslije kornera Pjanića, finski nogometaš Vaisanen je povukao Džeku i sudija Georgi Kabakov je pokazao na penal. Odgovornost je preuzao Pjanić i sigurnim udarcem je pogodio za 1:0.

Nakon akcije gostiju po desnoj strani sam u našem kaznenom prostoru je ostao Pukki te je nakon prizemnog ubačaja Kallmanna pogodio za 1:1, da bi dvije minute kasnije Kallman sa sedam-osam metara matirao Šehića za vodstvo gostiju 2:1.

U 29. minuti Pjanić je poslao savršenu teledirigovanu loptu za Džeku, a on je rutinski pogodio za 2:2. Sudija je prvobitno svirao ofsajd, ali je nakon dodatnog pregleda VAR-a utvrđeno da naš kapiten nije bio u ofsajdu.

Naš tim do pobjede dolazi sredinom drugog poluvremena. Džeko je sjajno našao prostor, a onda precizno šutirao s nekih 16-17 metara i pogodio za drugo vodstvo našeg tima i u konačnici pobjedu.

Liga nacija se nastavlja u septembru, a BiH očekuju dvije utakmice. Prvo ćemo 23. septembra dočekati Crnu Goru, a tri dana kasnije gostovat ćemo u Rumuniji.

Edin Džeko je sinoć postigao dva pogotka protiv Finske i stigao do brojke od 63 gola u dresu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine – javlja Klix.

Džeko je sinoćnjim pogocima prestigao legendarnog Zlatana Ibrahimovića, te je postao 30. najbolji strijelac u reprezentativnom nogometu u historiji i deveti kada su u pitanju Evropljani.

Najbolji Evropljanin je ujedno i najbolji strijelac u historiji – Cristiano Ronaldo sa 117 pogodaka.

Ispred Džeke su još samo Ferenc Puskas (Mađarska) sa 84, Robert Lewandowski (Poljska) sa 76, Sandor Kocsis (Mađarska) sa 75, Miroslav Klose (Njemačka) sa 71, te Gerd Müller (Zapadna Njemačka), Romelu Lukaku (Belgija) i Robbie Keane (Republika Irska) sa po 68.

Iza Džeke je ostao Ibrahimović sa 62 postignuta pogotka za Švedsku.

Pogledajte snimak svih golova.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.