Pogledajte gostovanje britanske parlamentarke: Senad: Izvinite što Vas je Dodik nazvao starom babom! Alicia: Stara baba će srediti stanje u BiH!

Alicia Alexandra Marha Kearns, zastupnica u Britanskom parlamentu je bila gošća u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

“Dodik je dobro saslušao ono što smo imali da kažemo u Parlamentu i shvatio je da BiH ima prijatelje! Može Dodik o meni reći šta god hoće, ali je dobro shvatio šta sam rekla! Dodik i Putin žele da se BiH osjeti izoliranom!

Problem je što je Dodikov narativ podjela! Podjela je mržnja! Dodik zna da se podjela okončava dijalogom zato bježi od razgovora! Putin ne želi jaku Veliku Britaniju! Putin ne želi ni jaku BiH! Želi destabiliziranu BiH i Balkan!

Morat će se navići na jaku Veliku Britaniju!

U proteklih nekoliko godina dvije i po hiljade automatskih pušaka isporučeno u RS i to zabrinjava!

Zabrinjava naoružavanje i Srbije i RS-a! Putin osnažuje nezdrave politike u RS-u! Razlog našeg glasnog govora je to što ne želimo da vidimo krvoproliće! Sukob u BiH nije neizbježan! Britanska Vlada je jasno rekla da će djelovati ako bude neophodno!

Pratimo situaciju i učinit ćemo što moramo! Radit ću na tome da sankcije budu spremne za one koji potkopavaju Dejton i Visokog predstavnika! Velika Britanija podržava Visokog predstavnika! Ja ne zagovaram Dejton 2! Treba izborna reforma i radimo na tome!

Ne mislim da možemo ponovo otvoriti Dejton! Treba nam siguran Dejton i izborna reforma! Mi izvršavamo svoje, a to su zaštita mira i odvraćanje! Stuart Peach će zastupati britanske interese i bit će oči i uši britanske Vlade! Naš cilj je sprječavanje sukoba i jačanje stabilnosti! Peach će jako dobro raditi svoj posao!

Peach je znak Bosancima, ali je to poruka i Dodiku, i Putinu, i Si Đi Pingu i svima! Otkako sam počela govoriti kako me brine situacija u BiH pojačala se posjeta britanskih ministara BiH! Nastavit ću glasno govoriti o BiH!

Ljudi u BiH trebaju znati da govorim u njihovo ime! Treba preventivno djelovati! Ovo je vrijeme odvraćanja i ako treba da to rade stare babe poput mene, radit će to stare babe!”, kazala je Kearns.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.