Pogledajte isključenje: Pjanić dobio nevjerovatan crveni karton, Al Sharjah na bolan način ispao iz Lige prvaka

Fudbaleri Al Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gostovali su u Jordanu kod Al-Faisaly Ammana i trebala im je pobjeda da se plasiraju u nokaut fazu azijske Lige prvaka, ali su poraženi sa 2:1. Meč su obilježili i potezi fudbalskog reprezentativca BiH Miralema Pjanića.

Al-Faisaly nije imao šansu da se plasira dalje, ali je u posljednjem kolu odlučio pokvariti planove favorizovanim gostima, koji su ostali sa osam bodova na trećem mjestu, dok će kao lider grupe sa 11 bodova Nasaf Qarshi u nokaut fazu.

Gosti su poveli u 34. minuti golom Ben Larbija i imali su prednost sve do 90. minute, kada Banihani zabija za 1:1, a onda Rashid dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, pa Al Sharjah ostaje sa igračem manje.

U 97. minuti Kamergi je donio preokret i pobjedu Jordancima, a potom Miralem Pjanić dobija dva žuta kartona u kratkom roku, pa je prije vremena isključen.

Pjanić je u 99. minuti dobio žuti karton zbog ometanja prilikom izvođenja kornera, a manje od 60 sekundi kasnije zaradio je drugi žuti i automatsko isključenje, nakon što je nesmotreno udario protivnika.

Očito su gosti bili previše nervozni, jer osim dva Pjanićeva, pokazano im je još šest žutih kartona – javlja Sportsport.ba.

Pjanić i bivši napadač Porta Marega bili su svakako najveće zvijezde meča, te su ih rado došli pogledati mnogi jordanski navijači.

Al Sharjah je tako eliminisan već u grupnoj fazi azijske Lige prvaka, jer im je u ovom susretu trebala pobjeda da se plasiraju u nokaut fazu.

Al-Hilal je bio siguran kod kuće protiv Nassaji Mazandarana sa 2:1 iako su tek kasnije u igru ušli Mitrović i Milinković-Savić.

Saudijski klub je ranije osigurao prvo mjesto u grupi D u kojoj su još Navbahor i Mumbai, čiji meč je završen pobjedom Navbahora sa 2:1.

U ovim trenucima igra Al Ittihad protiv Sepahana, ali bez Kariam Benzeme. Saudijcima i bod dovoljan da budu prvi.

Pogledajte isključenje Pjanića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.