Pogledajte kako hrabri policajci pomažu mještanima u najtežim trenucima za vrijeme poplava

Mještane Čelića jučer su zadesile velike poplave, a ugroženima su se na raspolaganje promptno stavile sve ekipe, među kojima je i policija.

Prevođenje ženske osobe kroz nabujalu vodu i izvlačenje muškarca s invaliditetom iz automobila, samo su neke od emotivnih situacija.

Pripadnici Policijske stanice Čelić dio su brojnih ekipa koje su se jučer na raspolaganje stavile svim mještanima ove općine, čija se površina za veoma kratko vrijeme našla pod vodom.

U najtežim trenucima istaknuo se i angažman dvojice policajaca, koji su u odvojenim situacijama pokazali svoju empatiju prema mještanima u stanju potrebe.

Kako je vidljivo na snimcima koji su u posjedu portala Klix.ba, policajci su u svojim uniformama za redovno obavljanje zadataka prvenstveno iz automobila izvukli muškarca starije životne dobi s invaliditetom, a kojeg su zatim smjestili u zatvorenu prostoriju.

Nedugo poslije svoju humanu misiju nastavili su tako što su kroz nabujalu vodu do sigurne lokacije sproveli žensku osobu koja je također bila u stanju potrebe.

Inače, iza mještana Čelića je neprospavana noć koju su uglavnom proveli u saniranju posljedica prouzrokovanih velikim poplavama do kojih je došlo usljed obilnih kišnih padavina.

U ovoj općini proglašeno je stanje prirodne nesreće, a prema posljednjim podacima, poplavljeno je najmanje 200 stambenih i drugih objekata.

Pogledajte.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.