in ,

Pogledajte kako je Denis Zvizdić odgovorio na pitanje “Da li ostaje u SDA?”: “Gasi se taj zadnji tračak nade”

Zvzdić cijelu priču pojasnio na primjeru “orla”

Posljedni put sam na to pitanje odgovorio vrlo eksplicitno; da ostajem ako postoji još tračak nade. Imamo egzaktne pokazatelje da nešto nije uredu i bez promjena tu nema napretka, kazao je Zvizdić u odgovoru na pitanje da li ostaje u SDA.

“Pokušavaju se reciklirati isti ljudi, iste stvari. Želim da kažem da se gasi taj tračak nade”, kazao je još i dodao:

“Suština je da SDA mora povući konkretne poteze, mi na terenu ne svjedočimo nikakvim ozbiljnim procesima da će na čelo doći ljudi koji su u stanju vratiti autoritet”.

Cijelu priču je pojasnio na primjeru “orla”.

“Orao je najdugovječnija ptica koja živi oko 70 godina. Negdje na sredini života uradi sljedeće; ode na sopstvenu regeneraciju krila da bi narednih 30 godina mogao da živi. U čitavoj toj regeneraciji jedino što mu funkcioniše je mozak. Ako je orao metafora za SDA, mozak je rukovodstvo SDA. Ono je zaduženo da izvrši regeneraciju, čini mi se da je riječ o kozmetičkim a ne suštinskim promjenama u SDA”.

“Ovo je moj stav, možda i griješim jer možda će me procesi SDA u narednih mejsec demantovati i iznenaditi, možda će zaista doći do promjena s kojima smo svi zadovoljni”, poručio je Zvizdić ne precizirajući da li je dao rok SDA da za 30 dana napravi suštinske promjene.

Pogledajte gostovanje na televiziji N1.

Pratite nas i na Facebooku.

TUŽNA REALNOST Profesorica 12 godina traži posao u struci: “Primorana sam da okopavam maline”

Šta je Halid Bešlić radio tokom snimanja novog filma Danisa Tanovića? Pogledajte fotografije…