Pogledajte kako je Edin Džeko predstavljen u Fenerbahceu, “zapjevao na turskom”

Edin Džeko potpisao je ugovor sa Fenerbahčeom koji će Dijamanta vezati za istanbulski klub do ljeta 2025 godine. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine jutros je doputovao u Istanbul gdje je nakon ljekarskih pregleda kompletirao transfer.

Dijamant je dogovorio lične uslove sa timom iz Istanbula i on će u narednoj sezoni predvoditi napad kluba koji je 19 puta osvajao prvenstvo Turske.

Ugovor je potpisao na dvije godine, a turski mediji su ranije pisali da će godišnje zarađivati 4,5 miliona eura po sezoni.

Džeko prethodno nije dobio ponudu za nastavak saradnje sa sada već bivšim klubom Interom, pisalo se o i znatno bogatijoj ponudi iz Saudijske Arabije, ali je na kraju odluka pala na Fenerbahče.

Džeko će se tako nakon Željezničara, Teplica, Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera okušati i u Fenerbahčeu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do sada je odigrao 129 utakmica na kojima je zabio 64 pogotka.

Fener je neposredno prije ozvaničenja transfera objavio zanimljivu fotografiju na kojoj je prikazan Džekin put od Rima preko Milana do Istanbula.

Zatim su u videu koji su objavili predstavili Džeku kako se opušta uz turski čaj, a Dijamant je tom prilikom i zapjevao, te kazao:

“Pozdrav navijači Fenerbahčea, drago mi je što sam ovdje i radujem se susretu s vama”, rekao je Dijamant.

Podsjetimo, Dijamant je u sezoni 2009/10. bio prvi strijelac Bundeslige s 26 golova, a isti podvig je ponovio i u dresu Rome gdje je s 29 pogodaka u sezoni 2016/17. bio prvi golgeter Serije A.

Pogledajte snimak koji je objavio Fener.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.