Pogledajte kako je komentator hrvatskog HRT-a reagovao na zlato Lane Pudar na Evropskom prvenstvu

Lana Pudar upisala se zlatnim slovima u historiju bh. plivanja osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu.

Pudar je pružila sjajan nastup u disciplini 200 metara delfin i uvjerljivo slavila ispred Helene Rosendahl Bach iz Danske, te Ilarie Cusinato iz Italije.

Bh. javnost je oduševljena nakon velikog uspjeha, a čestitke stižu sa svih strana!

Tako je najbolji bh. atletičar Amel Tuka na zvaničnom Facebook nalogu objavio Laninu fotografiju uz opis: “Raduj se Bosno i Hercegovino”

Čestitka je stigla i od Džanana Muse:

“Koliko puta je potrebno reći BRAVO za Lana Pudar. Ti si ponos svih nas.”

A oglasio se i Fudbalski klub Željezničar:

“Čestitamo sjajnoj Lani Pudar na osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu u Rimu. Ovom prilikom apelujemo na sve državne organe da više usmjere pažnje, podrške i novčanih sredstava za sport koji je najbolji ambasador BiH.”

I iz ambasade SAD-a u BiH su također uputili čestitku najboljoj bh. plivačici.

“Čestitamo zlatnoj Lani Pudar na fenomenalnoj utrci 200m delfin kojom je postavila zastavu BiH na pobjedničko postolje Evropskog prvenstva u Rimu”, napisali su na Facebooku.

Komentator HRT-a bio je također oduševljen fenomenalnom utrkom bh. plivačice Lane Pudar kojom je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara delfin.

“Kakav rezultat, kakvo plivanje”, kazao je komentator i naglasio kako je Mostarka prvi put u životu isplivala 200 metara sa rezultatom ispod dvije minute i sedam sekundi.

Inače, Pudar je trku završila s vremenom 2:06.81, dok je iza sebe ostavila Helenu Rosendahl Bach (2:07.30). Treća je bila Ilaria Cusinato iz Italije (2:07.77).

Pogledajte njegovu reakciju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.