Pogledajte nevjerovatan snimak: Porodica iz BiH spasila lane, sada im se stalno vraća!

Kada je lane odraslo, spavalo je napolju, ali ga je Mladena i tada čuvala od divljih životinja

Veza čovjeka i životinje nekad zna biti i neraskidiva. Porodica iz Višegrada spasila je lane, a ono ih sada ne želi napustiti. U šumu ode, ali im se vjerno svakoga dana vraća.

Iako su jeleni plašljivi, sa porodicom Trifković u Višegradu živi lane. Tek rođeno mladunče jelena, napušteno i samo, donio je prijatelj kod ovih domaćina, gdje ima svu pažnju.

“Pošto mi imamo krave i mlijeko, donio je ovdje da je mi hranimo. Supruga je uzela i othranila. Ona je slobodna, ode u šumu, dođe. Tu je po polju kreće se. Dođe izjutra bude sa suprugom, dobije svoje sledovanje kocku, malo hljeba izađe sa suprugom po polju, ode i dođe naveče”, kaže za BHRT Goran Trifković.

“Bila je borba dok se naučila na flašicu. Boravila je u kući mjesec dana. Kasnije sam je izvodila na polje. Kćerke studenti trudile su se da joj se približe ali ne dozvoljava nikome. Djeca kažu da im je sestra s obzirom koliko im pažnje posvećujem”, ističe Mladena Trifković.

Kada je lane odraslo, spavalo je napolju, ali ga je Mladena i tada čuvala od divljih životinja. Nakon toga pustila ga je u šumu. Lane se ipak neprestano vraća.

“Namjera mi je bila da je vratim u prirodu, ali eto ona se vraća meni. Mislim da najviše dođe da se pomazi. Ona je na slobodi, boravi u šumi koliko hoće. Uglavnom dođe svaki dan, sat, dva, izađemo na polje i samo ode”, priča Mladena.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.