Pogledajte snimak, Edin Džeko snimio poruku dječaku koji mu je pomogao da postigne golove: “Moram ti se zahvaliti”

Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić povezao dječaka Anesa Kujovića i Edina Džeku.

Životna priča Anesa Kujovića dokaz je da i u Bosni i Hercegovini, oni malo posebniji od nas, mogu živjeti lijepo.

Dovoljno je da “raja iz njihovog” komšiluka im posveti malo više pažnje. I učine time i svoj život ljepši.

Anes je mlada osoba sa down sindromom, kojoj je ove godine načelnik Općine Centar Srđan Mandić značajno uljepšao život.

Anes je postao uposlenik ove institucije, gdje vrijedno i marljivo, u skladu sa svojim mogućnostima obavlja zadatke u korist građana Centra.

Sve to najbolje potvrđuju komentari uposlenika Općine koji tvrde kako je napravio do sada više koristi, nego mnogi općinski funkcioneri za cijeli radni staž.

Načelnik Mandić otišao je korak dalje, pa nedavno uz pomoć Amre Džeko organizovao video poziv Anesa i Edina Džeke, čiji je junak naše priče veliki navijač – javlja Reprezentacija.ba.

Anes je u tom razgovoru poručio Džeki da nastavi zabijati golove, a nakon što je to Edin proteklih dana i napravio, odlučio je svom navijaču poslati novu poruku koju je objavio Srđan Mandić na svom Facebook profilu.

“Ćao Anese, evo mene opet. Šta ću moram. Rekao Anes da moram zabijati golove i ja zabijam. Samo da ti se zahvalim i da te pozdravim.

Vidimo se brzo, ćao druže” poručio je Edin Džeko koji je tako po ko zna koji put stavio sebe na raspolaganje tuđe sreće.

Općina Centar inače je veliki prijatelj sporta. Načelnik Mandić se na preporuku sturčnjaka odlučio finansirati amaterski sport koji donosi masovnost i u konačnici iznjedrava elitne sportiste, pa stotine djece ima besplatno učešće u školama različitih sportova.

Uz to je Općina Centar direktno pomogla FK Sarajevo u procesu renoviranja stadiona Asim Ferhatović Hase, ali i mnogobrojne druge kolektive i pojedince, čak i FK Željezničar, Lanu Pudar…

U njegovom mandatu napravljen je i spomenik Mirzi Delibašiću ispred sarajevske Skenderije, a taj potez ispratila je i FIBA.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.