Pogledajte snimak: Green divljački iz čista mira nokautirao Nurkića, navijači poručuju: “Izbacite ga iz NBA lige!”

Phoenix je sinoć pobijedio Golden State rezultatom 119:116, a početkom drugog poluvremena desio se veliki incident na parketu u kojem je najdeblji kraj izvukao Jusuf Nurkić. Početkom treće četvrtine Golden State je imao napad i lopta je trebala biti izvedena iz auta.

Draymond Green se pokušavao izboriti za poziciju s Nurkićem kako bi primio loptu, a potom je iz čista mira iz sve snage krošeom udario Nurkića u glavu i nokautirao ga.

Bosanskohercegovački centar je na parketu ostao ležati čak 50 sekundi, a Green je zbog ovog divljačkog ponašanja odmah isključen s utakmice u kojoj je Nurkić ubacio 17 poena uz 13 skokova i 7 asistencija.

Navijači su ogorčeni na ovakvo ponašanje s obzirom da ovo nije prvi put da Green pravi ovakve incidente i s pravom nosi neslavnu “titulu” najprgavijeg igrača u NBA ligi.

Dok neki navijači zagovaraju da Green bude suspendovan do kraja sezone, drugi traže čak i njegovo izbacivanje iz NBA lige.

Podsjetimo, lista prljavih poteza 33-godišnjeg krilnog centra tokom 11 godina karijere u NBA ligi je zaista poduga, a samo u posljednje dvije godine je napravio četiri velika incidenta.

Prije manje od mjesec dana je davio na parketu Rudyja Goberta, u aprilu je na utakmici udario Domantasa Sabonisa, prošle godine je na treningu nokautirao saigrača Jordana Poolea, gurao je prst u oko Nikoli Jokiću na utakmici…

Nema sumnje kako će i ovaj put dobiti kaznu, a vodstvo NBA lige se mora potruditi da ona bude žestoka kako se ovakve stvari više ne bi ponavljale.

”Ne znam šta se dogodilo. Ne znam što se događa s tim likom, mislim da taj brat treba pomoć. Drago mi je da me nije pokušao zadaviti.

Ovo nema veze s košarkom, mi igramo, a on šaketa ljude. Što god da mu se događa u životu, nadam se da će izaći na dobro”, rekao je mirno Nurkić nakon susreta.

Nurkić je izdominirao protiv Golden Statea, te je bio prvi skakač i asistent, te drugi strijelac svoje ekipe.

Nurkić je susret završio sa 17 poena, a jedino više je ubacio Devin Booker (32).

Sa 13 skokova Jusuf je bio jedini dvocifreni u svojoj ekipi kada je taj statistički parametar u pitanju, dok je podijelio i 7 asistencija, baš kao i Booker.

U redovima Golden Statea jedini raspoložen za igru od moćne petorke bio je Steph Curry koji je ubacio 24 poena, ali uz čak 16 promašaja iz igre – prenosi Klix.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.