Pogledajte snimak i čime nakon 16 godina raspolažu Oružane snaga BiH: U Sarajevu predstavljen dio vojnih kapaciteta naše zemlje

Povodom 16. godišnjice obilježavanja uspostavljanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas je u kasarni “Rajlovac” održana vojna vježba na kojoj su predstavljene operativne sposobnosti Oružanih snaga BiH.

Vježba u kasarni “Rajlovac” kako je navedeno, nije održana u punom kapacitetu prije svega zbog poštivanja epidemioloških mjera i aktuelne situacije s koronavirusom, a ministar odbrane BiH Sifet Podžić naglasio je kako su u kratkom roku predstavljene neke od sposobnosti OS BiH.

Za vrlo kratko vrijeme prikazane su neke sposobnosti Oružanih snaga BiH. Vidjeli smo vrijednosti koje imamo i drago mi je da 16. godišnjicu formiranja OS BiH ne proslavljamo samo na svečanim akademijama već da možemo prikazati i operativne sposobnosti. Svim pripadnicima i pripadnicama Oružanih snaga BiH čestitam 16. godišnjicu Oružanih snaga BiH”, rekao je Podžić.

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović je naglasio kako je kroz niz aktivnosti značajno podignut nivo spremnosti Oružanih snaga BiH.

“Zbog ograničenosti i mjera uzrokovanih pandemijom, unutar OS BiH poštujemo određene restrikcije i opredijelili smo se da kroz prezentaciju sposobnosti svih rodova i službi pokažemo šta Oružane snage trenutno rade i koji nivo spremnosti imaju. Niz aktivnosti je značajno podigao kapacitet OS BiH kroz vježbe koje su realizovane na Manjači i ‘Brzi odgovor’ koja je organizovana s Vojskom SAD-a”, ističe Mašović.

Pogledajte snimak koji je objavio Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.