Pogledajte snimak koji se pojavio: Trener Intera Simone Inzaghi želio da ga zagrli, ali Edin Džeko očigledno nije bio raspoložen

Fudbaleri Intera slavili su u prvoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka na gostovanju kod Benfice rezultatom 2:0 i tako stekli lijepu prednost uoči revanša koji se igra za osam dana.

Susret su bolje otvorili razigrani domaćini, koji su prepuni samopouzdanja zbog dobrih igara u Ligi prvaka ove sezone

Ogromnu su šansu propustili u 16. minuti kada je Rafa Silva imao sjajnu šansu. Volej udarac Portugalca je na fenomenalan način skinuo golman Onana.

Nakon toga nivo igre je naglo opao. Igralo se uglavnom na sredini terena, a do kraja prvih 45 minuta Inter je uzvratio preko Acerbija koji je silovito šutirao iz velike udaljenosti, no lopta je otišla malo preko prečke.

Početkom nastavka viceprvak Italije je poveo. Fantastičan centaršut Bastonija, sjajno skače Barella i u maniru vrsnih napadača pogađa gol Benfice za veliko slavlje gostiju.

Svega šest minuta kasnije Rafa Silva se ponovo našao u obećavajućoj poziciji, no opet mu je nedostajalo preciznosti.

Inter je u nastavku sjajnom defanzivnom igrom zaustavio sve prilaze svom golu i lisabonskom timu do kraja utakmice nije dozvolio da ga ozbiljnije ugrozi.

Do kraja su postigli još jedan gol preko Lukakua koji je pogodio sa bijele tačke nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Joaa Maria u 82. minutu.

Do kraja je ostalo 2:0 uoči revaša koji se igra 19. aprila na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu – javlja Klix.

Od prve minute u redovima Nerazzurra svoje mjesto je našao i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Dijamant je protiv Benfice nastavio niz bez pogotka, ali je i pored toga pružio veoma dobru partiju i zalaganjem na terenu doprinio pobjedi svoje ekipe.

Džeko je igru napustio u 63. minuti, a zamijenio ga je Romelu Lukaku. Po izlasku iz igre trener Intera Simone Inzaghi je želio zagrliti Džeku, ali nezadovoljan zbog još jedne partije bez pogotka Džeko baš i nije bio zainteresovan za svog trenera – prenosi N1.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.