Pogledajte snimak koji se širi mrežama: Sin Miralema Pjanića oduševio fudbalskim vještinama

Miralem Pjanić (33) godinama je važio za jednog od najboljih veznih fudbalera u Evropi. Reprezentativac Bosne i Hercegovine igrao je za istinske velikane, ali odlaskom u Emirate jasno je da se karijera bliži kraju. Ipak, čini se da će imati pravog nasljednika jer njegov sin Edin sve ozbiljnije trenira i priprema se za budućnost.

Miralem Pjanić je godinama unazad bio nosioc igre reprezentacije Bosne i Hercegovine. Već 15 godina je među Zmajevima, a u tom periodu je promijenio veliki broj vrhunskih klubova.

Igrao je 33-godišnjak za Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu i Bešiktaš, a od prije godinu dana je član Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odlaskom tamo jasno je da je Pjanić završio s ozbiljnim evropskim klubovima, ali i nakon njega ubrzo bi mogao stići još jedan Pjanić.

To je njegov sin Edin.

Desetogodišnjak već radi ozbiljne treninge. Često i Miralem objavi njegove snimke dok trenira i već to sve izgleda jako dobro.

Navijači Juventusa su posebno oduševljeni zbog činjenice da mali Edin često trenira u dresu Stare dame.

Tako su na jednom od snimaka poručili: “Edin Pjanić još uvijek jedan od nas” – prenosi Sportsport.ba.

Njegov otac je dres Stare dame nosio od 2016. do 2020. godine. Nastupio je 178 puta za klub i ostvario učinak od 22 pogotka i 41 asistencije.

Svakako se nadamo da će mali Edin u budućnosti nadmašiti oca i da će izrasti u vrhunskog fudbalera, ali jasno je da je pred njim još dosta truda i rada.

Maksimalne uslove za rad ima.

Radio je na brojnima akademijama, mnogo mu je lakše da se probije nego nekim drugim dječacima, ali ostaje nam da vidimo koliko će zaista biti talenta i kvaliteta u njegovim nogama.

Pogledajte snimak koji se širi mrežama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.