Pogledajte snimak, Milorad Dodik u Banja Luci glasao mimo zakona i poručio: “Dobili smo državljanstvo po propisima Srbije, ne vanzemaljaca”

Svoje pravo da, kao držvaljanin Srbije glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u toj zemlji iskoristio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je po dolasku ispred Generalnog konuzlata Srbije u Banja Luci ćaskao u redu sa građanima. Biračko pravo iskoristio je suprotno zakonu koji predviđa tajnost glasanja i izjasnio se javno pred svima, ne ulazeći u glasačku kabinu.

Dodik je preuzeo svoj glasački listić i zaokružio ga pred članovima biračkog odbora i novinarima tako da svi vide kome je dao svoje povjerenje.

Lider RS-a nije ulazio u za to predviđeno glasačko mjesto kako bi tajno zaokružio listić već je glasao javno što se kosi sa pravilima. No, Dodika niko nije ni pokušao upozoriti ili spriječiti te mu ukazati kako se vrši proces glasanja.

“Stabilna Srbija je naš narodni interes pa i nas u Republici Srpskoj.

Republika Srpska ima odlične odnose sa Srbijom i uvijek kad je Srbija stabilna je lakše imati oslonac za svu podršku koja nam je neophodna”, rekao je Dodik.

On je istakao kako je važno da svi Srbi u Republici Srpskoj dobiju automatsko držvljanstvo Srbije, bez prolaženja kroz sve komplikovane procedure. “Zato uvijek kad razgovaram sa rukovodstvom Srbije insistiram na tome”, rekao je on.

To je, tvrdi, pravilo i u okruženju. “Svi Hrvati u Bosni i Hercegovini su uključeni kroz automatsko državljanstvo u izborni proces Hrvatske, slično je i sa Mađarskom”, rekao je Dodik.

Osvrnuo se na kritike pojedinih političkih faktora iz Srbije zbog mogućnosti da se građani iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa dvojim državljanstvom izjašnjavaju na izborima u toj zemlji.

“Mi smo dobili državljanstvo po propisima Srbije, a ne po propisima vanzemaljaca”, rekao je Dodik.

“Gledali smo mi one koji su kroz izbornu kampanju Republiku Srpsku nazivali svakakvim imenima.

To nisu prijatelji Republike Srpske i srpskog naroda to su oni koji bi, da ne daj bože preuzmu vlast sve učinili van interesa Srbije i srpskog naroda.

Republika Srpska će na njihovu žalost ostati značajna i jaka”, poručio je Dodik – prenosi N1.

Dodik je podržao političke snage koje predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pogledajte snimak iz Banja Luke.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.