Pogledajte snimak sa lica mjesta: Zmajevi otputovali u Slovačku ubijeđeni da će osvojiti tri boda

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je otputovala u Slovačku na utakmicu drugog kola kvalifikacione grupe J za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Zmajevi su u prvom kolu pobijedili Island rezultatom 3:0 u Zenici i odlično počeli kvalifikacije za Euro koji će iduće godine biti održan u Njemačkoj.

U drugom kolu izabranici Faruka Hadžibegića gostuju Slovačkoj koja je u prvom kolu kod kuće remizirala s Luksemburgom (0:0), a jutros su se s Međunarodnog aerodroma Sarajevo zaputili ka Bratislavi.

Atmosfera u ekipi je odlična, što potvrđuju i riječi Smaila Prevljaka i Ermedina Demirovića koji su protiv Islanda činili napadački tandem u izostanku povrijeđenog kapitena Edina Džeke.

“Ne stvara nam pritisak što su Slovaci kiksali u prvom susretu.

Pobijedili smo u prvoj utakmici i u dobroj smo poziciji sada, idemo tamo po pobjedu”, rekao je Prevljak koji smatra da je bitno do kraja kvalifikacija igrati u svakoj utakmici na pobjedu, pa i protiv Portugala.

Demirović slavi

Demirović, koji danas slavi 25. rođendan, je također poručio da Zmajevi idu u Bratislavu po tri boda.

“U dobroj smo formi i idemo tamo da uzmemo tri boda.

Imamo dobar miks mladih i starih igrača, dobro radimo, top je atmosfera, svi smo kao jedan i to se vidi na terenu”, poručio je Demirović.

Susret Slovačka – Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju s početkom u 20:45 sati. Direktan televizijski prijenos je omogućen na kanalu BHT1.

Pogledajte i snimak koj je objavio Klix.ba.

 

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.