Pogledajte snimak, Sabina Ćudić pred svima: “Pravo je čudo pa Novalić nije u predizbornom spotu Vučića”

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku u 2021. godini poljoprivreda proizvodnja u gotovo svim kategorijama opada, istakla je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije koja je kroz pet oblasti analizirala Prijedlog budžeta Federacije za 2022

“Uvoz će rasti, izvoz će opadati, cijene će rasti”, istakla je u svom obraćanju Ćudić , navodeći primjere iz regije.

“Stručno oko premijera Novalića vidi dalje. On zna bolje i od Srbije, i od Sjeverne Makedonije i Hrvatske. On jednostavno smatra da je ovo vrijeme za uvoz i zašto narušavati 50 godina tradicije uvoza pšenice iz Srbije, kada jednostavno tu tradiciju možemo da nastavimo. Pravo je čudo da se gospodin Novalić nije našao u predizbornom spotu Vučića”, istakla je Ćudić.

“Na ovaj način smo odlučili da sahranimo poljoprivrednu proizvodnju Federacije BiH , i oslonimo se na sadaku na koju smo tradicionalno navikli pod ovom Vladom i pomoć od zemalja koje užurbano zaustavljaju izvoz kako bi obezbijedili svoje građane”, smatra Ćudić.

O ulaganju u obrazovanju u ovom budžetu, kako kaže Ćudić, Novalić je obrazovanje spomenuo tek jednom rečenicom, govoreći o izgradnji srednjoškolskog centra u Travniku – prenosi N1.

O ulaganju u turizam od šest miliona KM, Ćudić je to uporedila sa prolaskom pored teretane što smatra “ozbiljnim i izuzetno važnim u svoje pripreme za nastup na Olimpijadi’.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.