Pogledajte snimke sa terena, snježna oluja okovala Njemačku: “Autocesta je ploča leda!”

Ponovo su otkazani vozovi prema Parizu i dolazni vozovi iz francuske prijestolnice, saopćile su Njemačke željeznice – Deutsche Bahn (DB). Na ostalim pravcima zbog vremena se mogu očekivati poremećaji u saobraćaju, dodaje DB. U centralnoj Njemačkoj su nastali veliki zastoji na autocestama, a za čišćenje prometnica će trebati nekoliko sati, upozorila je policija i zamolila ljude da ne putuju ako nije baš nužno.

Vozačima koji su u srijedu zapeli u dugačkim kolonama Crveni križ je dostavio deke i tople napitke.

Njemačka meteorolška služba je upozorila da se tokom dana očekuju nove snježne padaline. U nekim dijelovima južne Njemačke očekuje se oko 15 centimetara novog snijega te moguće olujno nevrijeme.

Policijski glasnogovornik rekao je da su trenutno na svim autocestama zastoji od nekoliko kilometara, piše Bild.

“Zbog zaustavljenih kamiona, automobili ponekad mogu proći, ali zapravo je još uvijek pomalo haotično”, rekao je glasnogovornik policije u Kölnu.

Prema policiji čak je došlo do zastoja u prometu od oko 50 kilometara na autocesti A61 u smjeru juga između Emmelshausena i Krufta.

U Rheinböllenu je autocesta A61 zatvorena u oba smjera.

“Na njoj je cijela ploča leda”, rekao je glasnogovornik policije.

Zbog skliskih uvjeta nije bilo pomaka u prometu, pogotovo za kamione, napisala je policija. Zamolila je vozače kamiona da se odvezu do sljedećeg odmorišta.

Vrijeme je izazvalo kaos i na drugim autocestama u pokrajini Rheinland-Pfalz. Prema navodima policije, na A63 između Alzeya i Kaiserslauterna je čvrst snježni pokrivač. Nekoliko vozila se pokvarilo, kamioni su zapeli.

Precizan popis zatvorenih područja ujutro nije bio moguć zbog velikog broja prijavljenih situacija. Vozače će i dalje njemački Crveni križ opskrbljivati ​​pićem. Osim toga tehnička pomoć bit će na licu mjesta kako bi vukla ili gurala kamione.

Otkazan je i meč između Union Berlina i Mainza koji je zakazan za petak.

Pogledajte fotografiju i snimke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.