Pogledajte spektakularan nokaut Aspinalla, postao je prvak teške kategorije UFC-a

UFC je protekle večeri dobio dva nova šampiona. Novi prvak teške kategorije postao je Tom Aspinall, a Alex Pereira je uzeo pojas najboljeg poluteškaša svijeta. UFC 295 eventu u New Yorku trebao je donijeti najveću borbu u historiji UFC-a. Nažalost, povreda je spriječila obračun Jona Jonesa i Stipe Miočića.

Ipak, UFC se potrudio da napravi što bolji card i to je uspio.

Dvije borbe za titulu donijele su zaista vrhunske borce u oktagunu, no mala mrlja je bačena na glavnu borbu večeri u kojoj je Alex Pereira pobijedio Jirija Prochazku u borbi za pojas poluteške kategorije.

Po mnogima je ova borba prerano prekinuta.

Nakon jako dobrih uvodnih borbi gdje smo moglo vidjeti vrhunske završnice i vrhunske borbe u kavez su prvo u borbi za privremeni teškaški pojas izašli Tom Aspinall i Sergei Pavlovich i sve je završilo već u prvoj rundi.

Britanac Aspinall postao je novi, privremeni prvak svijeta nakon što je nokautirao Pavlovicha i pojas je oko njegovog struka.

Glavna borba večeri otišla je gotovo do kraja druge runde, no mnogi su uvjereni da je sudija Marc Goddard prerano prekinuo meč – javlja Sportsport.ba.

Pereira je iz kontre uzdrmao Prochazku koji je završio na podu, zatim je uslijedila serija udaraca za koju je Goddard smatrao da je previše i zaustavio je borbu.

Brazilac je tako nakon titule u srednjoj kategoriji uzeo i pojas najboljeg poluteškaša.

Reakcije širom svijeta su različite i borci su uvjereni da se borba mogla nastaviti i da je ovo greška sjajnog sudije.

‘Poatan’ je nakon meča prozvao nekadašnjeg šampiona Israela Adesanyju s kojim je već odradio dvije borbe u srednjoj kategoriji, ali i u kickboxingu.

“Ne volim prozivati nikog, ali postoji tip koji je govorio kako ću ja ostati za šankom. To mi je dalo motivaciju u kavezu.

On je mene spasio šanka, kaže da će se vratiti tek 2027, ali mislim da traći talenat i ja sada želim spasiti njega i da dođe ovdje i da se bori. Dođi tatici”, poruka je Pereire.

Ipak, naredni rival Brazilcu bi trebao biti Jamahal Hill koji je zbog povrede napustio pojas poluteške kategorije i vidjet ćemo kakva će reakcija UFC-a biti.

Pogledajte snimak i nokaut Aspinalla.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.