Pogledajte šta je Brena odgovorila Hadžifejzoviću na pitanje: “Šta ti je Bosna?” Objavljen je snimak cijelog gostovanja

Hadžifejzović: „Breno, dobrodošla kući!“ Lepa Brena: „Zar je važno da l’ se ‘peva’ ili ‘pjeva’? Bosna je mjesto gdje pripadam, nešto što volim – naučena sam da volim svoju zemlju! Nedostaje mi kako smo živjeli prije! Imamo sve, ali nemamo sreće u grudima! Hadžifejzović: “Breno, kako si preživjela nacionalizme?” Lepa Brena: “Jako, jako teško! Volim svoju zemlju!”.

Lepa Brena, jedna je od najpoznatijih balkanskih pjevačica, rođena je u Bosni i Hercegovini. Njena plodonosna muzička karijera nije poznavala granice bivše zajedničke države. Lepa Brena u CD-u pitala: “Zar je važno da l’ se ‘peva’ ili ‘pjeva’?!”

Hadžifejzović: “Šta ti znači Boba?“

Lepa Brena: “Boba je moja jača polovina, moj oslonac! On je neko s kim mogu da plačem, neko ko će da me utješi, ko može da me vidi i nasmijanu i ljutu…

Kada je dobro – svi su tu, a kada je teško – tada mora biti posebna osoba pored vas!

Dugo godina smo zajedno, proslavili smo 32. godinu braka! Kakav je to muškarac koji se ne dopada i drugim ženama?! Kakva bi to žena bila i da se ne dopada ostalim muškarcima?! Ne diraj lavicu dok ne digne glavicu!”

Hadžifejzović: “Šta ti sinovi znače?“

Lepa Brena: “Mislim da su oni dobro vaspitana djeca! Moji sinovi su edukovani i obrazovani! Kada dođem kući, ja nisam Lepa Brena! Ja sam supruga i majka!”

Hadžifejzović: “Šta ti znači Bosna?”

Lepa Brena: “Bosna je identitet moje mladosti, ono gdje sam odrasla, negdje gdje pripadam, nešto što volim… Volim taj mentalitet, tu hranu, te ljude, različite kulture, običaje, proslave! To je dio mene!”

Hadžifejzović: “Imala si mnogo teških situacija u životu… Rat, roditelji, kidnapovanje djeteta, nacionalizmi… Kako si to preživjela?”

Lepa Brena: “Jako teško, jako teško! Ja sam neko ko je naučen da voli svoju zemlju! Rođena sam u Bosni i Hercegovini, ali odrasla sam u jugoslavenskom duhu!

Mi smo imali državu koja je bila preteča Evropske unije! Imali smo jednog predsjednika, putovali sa ličnim kartama, kupovali u našoj zemlji, išli na naše more, na skijanje po našim planinama…

Na televiziji si mogao da vidiš samo ljude koji su imali kredibilitet! Prema tom stilu i načinu života, na televiziji si mogao vidjeti ljude koji su imali neki rezultat! Odrasli smo po moralno-etičkim kodeksima koji su imali jako visoke vrijednosti! Nedostaje mi kako smo živjeli prije!”

Hadžifejzović: “Fenomen Aleksandre Prijović je sigurno malo i tvoje iskustvo, Bobino iskustvo… Kako to objašnjavaš?“

Lepa Brena: “Mislim da je Aleksandra bila predodređena za priču koju je napravila u nekoj sudbini! Aleksandra je došla u jedan ozbiljan tim – ona je došla u jedan Real Madrid.

Naše iskustvo, svi ti naši ljudi, Filip koji je završio prestižni fakultet u Americi i koji je radio sa mnom !

Njih dvoje su se spojili, vjenčali – njen talent i njegova organizacija! Ona je prosto magična za publiku!

To je jedna ozbiljna mašinerija! Danas bez ozbiljnog producenta ne možete biti velika zvijezda! Lepa Brena je imala ozbiljnog producenta – Slatki greh. Ja sam uspjela samo uz njihovu pomoć!”

Podsjećamo, koncerti Lepe Brene u sarajevskoj “Zetri” bit će održani 20. i 21. aprila 2024. godine.

Još uvijek nije poznato hoće li, pored ovih zakazanih koncerata, biti održano još nekoliko njih.

Cijelo gostovanje Lepe Brene pogledajte u videu ispod.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.