Pogledajte šta je Dodik napričao protiv Svetlane Cenić i njene kćerke: “Šta treba moja djeca da pomru, da nestanu, a da ona tu sjedi i govori ko je lopov u ovoj zemlji”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas da će sljedeće sedmice u Tužilaštvu BiH dati izjavu u predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu.

“Taj poziv je bio i ranije, ali je prolongiran, jer sam odlazio na službeni put. Oni to rade već tri, četiri godine, čak su jedan broj ljudi iz Pavlović banke neopravdano pritvarali”, kazao je Dodik novinarima u Banjaluci. Negirao je bilo kakvu krivicu u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, navodeći da je celi slučaj politizovan.

Dodik je vilu na Dedinju u Beogradu kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, ali se ispostavilo da je kredit u “Pavlović banci” podigao tek godinu kasnije, 27. juna 2008.

Utvrđeno je da je zahtjev za kredit ovjerio pečatom Vlade RS i to dok je bio entitetski premijer – prenosi N1.

Dodik se danas osvrnuo i na prijavu koju je protiv njega podnio Transparency International u Bosni i Hercegovini za utvrđivanje sukoba interesa, jer su javna sredstva dodijeljivana firmama čiji su vlasnici njegov sin i kćerka.

Dodik je rekao da ga “nije briga šta oni kažu”

“Nemam pojma šta igraju, tačno je da imaju određene biznise. Šta moja djeca treba da pomru, da nestanu, a da Cenićkina mala (Ivana Korajlić iz TI BiH, kćerka ekonomske analitičarke Svetlane Cenić) tu sjedi? To je vaša zla namjera, nikakav lopovluk nije”, poručio je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a.

Dodik je dodao da se u Transparencyju “bave politikom, a ne ozbiljnim stvarima”.

Pogledajte snimak koji je objavila televizija N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.