Pogledajte šta je poručio Davor Dragičević: “Sinoć sam imao samo jedno pitanje za Milorada Dodika”

Davor Dragičević sinoć je došao na miting vladajuće koalicije u Banja Luci sa jednim pitanjem za Milorada Dodika.

Međutim, policija ga je spriječila da se približi govornicima na jučerašnjem skupu na banjalučkom Trgu Krajine.

U razgovoru za Buku, Dragičević je rekao da je sinoć imao samo jedno pitanje za Milorada Dodika, koje mu nije uspio postaviti:

“Ko je ubio Davida? Ko stoji iza otmice, mučenja i ubistva Davida? Milorad Dodik je stvorio te institucije, to okruženje, taj režim, pa je zato i najodgovorniji”, kazao je Davor.

Zbog okupljanja u Banjaluci, te zbog izjava u javnosti, članovi Pravde za Davida i Davor Dragičević dobili su više prekršajnih prijava i tužbi za klevetu.

“Danas imam suđenje za remećenje javnog reda i mira koje se vuče od 2018. godine. Ja sam mislio da ćemo imati suđenje onome ko je ubio dijete ovog grada, ali ne, oni kontra rade.

Dvadeset devetog novembra ću imati suđenje za klevetu protiv Milorada Dodika.

Ne bojim se nikakvog suđenja za ovo što govorim, sve je zasnovano na činjenicama, na dokazima. Istina i pravda su na mojoj strani.

Imamo već preko 200 oslobađajućih presuda što su tužili članove Pravde za Davida.

Ja imam odluku Ustavnog suda, što je moj advokat Ifet Feraget podnio apelaciju, gdje mi je jasno rečeno da mi je ugroženo pravo na život i pravo na pravičnu istragu, tako da sve ono što oni donesu ovdje bilo, kakvu odluku, pašće na Ustavnom sudu BiH.

Mene interesuje samo pravno zadovoljenje”, kazao je Davor.

Nakon njegovog sinoćnjeg dolaska na Trg Krajine, u komentarima na društvenim mrežama moglo se pročitati da je Davor Dragičević “najhrabriji čovjek” u Republici Srpskoj.

“Ja sebe smatram samo čovjekom i smatram da bi to svako uradio. To je moje dijete, ja ću se boriti za svoje dijete do kraja.

Niko nema pravo nikome na svijetu da oduzme dijete.

Sve ljude koji su uz mene smatram hiljadu puta hrabrijim od mene za ovo što oni rade i kako su stali uz mene, jer ovo je aparthejd u gradu Banjaluci, u entitetu, da se sudi ljudima koji su mene pdoržali, da se sudi ocu, a ne sudi se ubicama.”

Tužilaštvo BiH je zvanično preuzelo istragu u slučaju ubistva Davida Dragičeivća. Osjećate li da su stvari drugačije nego što su bile na nivou RS?

“Ljudi rade ozbiljan posao, nema više zadesa, kao što nema ni saobraćajne nesreće u slučaju ubistva Dženana Memića, u pitanju je svirepo ubistvo.

Nadam se da će se do Nove godine donijeti naredba o pokretanju istrage”, kazao je Davor u razgovoru za Buku.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.