Pogledajte šta je Senad Hadžifejzović poručio, ovo se ubrzano širi društvenim mrežama: “Ne dirajte mi porodicu! Zaustavite napade!”

Senad Hadžifejzović je sinoćnju emisiju započeo pozivom SDA-u da prestanu sa napadima na njega i njegovu porodicu.

Gledatelje je upozorio da, ako se ovo dešava novinarima, koji se imaju čime braniti, šta će se onda dešavati “običnim” ljudima.

“Ova izborna utakmica postaje sve prljavija, što je blag, preblag izraz za vrlo, vrlo opasnu situaciju koju kreiraju sami vrhovi vladajućih stranaka.

Glavna meta bračnog para (misli na bračni par Izetbegović) nisu njihovi protukandidati, nisu ni Dodik ni Čović, nisu oni koji zaista ruše ovu zemlju, već mediji. I Face TV i ja smo meta.

“Izvinjavam se što program uživo otvaram ovom rečenicom, ali moram jer je upitanju novinarska i ljudska samoodbrana i najvažnija, odbrana porodice.

Ja nikada nisam napao nijedno dijete, ni djecu u Hagu presuđenih zločinaca. Pozivam bračni par da naredi svom izbornom štabu da prestanu ti napadi.

Svaka prijetnja je registrovana, dokumentovana i naši advokati vrijedno rade na prikupljanju svih dokaza za tužbu koja se već piše.

“Vas, građane Bosne i Hercegovine bi trebalo da duboko zabrinu ove prijetnje novinarima. Zbog vas. Ako se prijeti novinaru i porodici, a već smo napadani, već nas je branio čak i State Department, a i novinar se, ipak, donekle može televizijom odbraniti.

Šta će biti sa vama koji se nemate čime braniti. Mi ovo radimo zbog vas, ne zbog nas, ma koliko to patetično zvučalo”.

“Ovo je autorska emisija u kojoj imamo pravo da iznosimo svoj stav, a taj stav je opet često, najčešće više vaš, nego naš.

Ne udvaram vam se, ne zavisim od vas, ne plaćate nama pretplatu, dapače, molim vas, da zbog vas i vaše djece dobro razmislite o sili koja vas pritišće, straši, prijeti i na kraju otjera iz ove zemlje.

“Ovo nisu izbori u kojim morate gledati u zube svakom kandidatu i tražiti mu dlaku u jajetu.

Ovo su najjednostavniji izbori do sada, izbori protiv sile, protiv zastrašivanja i protiv protjerivanja, protiv ucjenjivanja vlastitih naroda, protiv iseljavanja, protiv korupcije, protiv lopova, protiv onih koji su nam već odavno podijelili zemlju.

Ja sve pritiske dobro podnosim, jer znam da govorim istinu, uglavnom vašu istinu, ono što sami vidite, ali dajte budite malo hrabriji, pa bili ste i vojni i civilni heroji u ratu, svijet vam se divio, šta vam je? Rješenje je jednostavno, masovno na izbore, treba vam samo olovka i iksić”, rekao je Hadžifjezović.

Pogledajte snimak koji je na Youtube kanalu Face televizije objavljen pod naslovom: “Novinarska i ljudska odbrana Hadžifejzovića od bračnog para: Ne dirajte mi porodicu!Zaustavite napade”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.