Pogledajte zanimljiv snimak sa pressice Zmajeva: Tahirović mora platiti “slatku”, Džeko uz zagonetan osmijeh izbjegao najvažnije pitanje

Na stadionu Bilino polje u Zenici održana je službena press konferencija reprezentacije BiH uoči utakmice sa Luksemburgom, a tom prilikom kapiten Edin Džeko je ostao zagonetan kada je u pitanju njegov najavljivani transfer u Fenerbahče.

“Ja sam bio u Rimu kad je Benjo došao.

Taj momak je strašno napredovao i mislim da je ovo za njega iskorak u karijeri, Ajax voli da igra nogomet i da gura mlade igrače.

Bit će to dobro i za reprezentaciju, a što se tiče mene, mogu reći da sam sigurno od srijede na odmoru”, kazao je Dijamant kroz osmijeh.

Odgovorio je zagonetno kapiten naše reprezentacije dok se uveliko špekuliše da je već dogovoren prelazak u redove turskog velikana koji mu je spreman dati 10 miliona eura uz bonuse za dvogodišnji ugovor.

Taj detalj možete pogledati na 18:20 video snimka ispod.

Istovremeno, poznati italijanski novinar Alfredo Pedulla izvijestio je da su današnji pregovori Fenerbahčea i Džekinog predstavnika Alessandra Luccija prolongirani za sutra, iako je današnji sastanak trajao tri sata.

Kako su ranije prenijeli italijanski i turski mediji, očekuje se da Džeko sa Fenerbahčeom potpiše dvogodišnji ugovor, a sve bi moglo biti ozvaničeno već sutra ili u srijedu.

Inače, nizozemski velikan Ajax platit će za bh. igrača Benjamina Tahirovića paket u iznosu od blizu 8,5 miliona eura, javlja Fabrizio Romano.

Naš fudbaler je i zvanično napustio Romu i postao novi igrač ovog evropskog velikana, a iako se još uvijek ne navodi koliko će trajati njegov ugovor, riječ je o “višegodišnjem ugovoru” koji će biti potpisan naredne sedmice u Amsterdamu.

Ukupno, Ajax će Romi za usluge našeg veznjaka platiti blizu 8,5 miliona eura, iako je njegova tržišna vrijednost blizu 1,5 miliona eura – javljaju mediji,

Tahirović je rođen 3. marta 2003. godine u Stockholmu u Švedskoj – prenosi Klix. Profesionalnu karijeru je započeo u švedskom Vasalunds IF prije nego što je 2021. godine prešao u AS Romu, a od marta ove godine je dio reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.