„Pojavila se niotkuda“, skandal na izborima u Srbiji, mediji bruje o nepravilnostima: Žena ubacila listić koji je donijela sa drugog mjesta, kontrolori pozvali policiju

Nepoznata žena ušla je na biračko mesto u Vršcu i ubacila u kutiju birački listić sa drugog mesta. Kontrolori su pokušali da je spriječe, ali nisu uspjeli, te su pozvali policiju, navodi Nova.rs. Kako javljaju čitaoci tog portala, na biračko mjesto u Gimnaziji „Borislav Petrov Braca“ u Vršcu ušla je nepoznata žena koja je u kutiju ubacila najmanje jedan popunjeni birački listić koji je donela sa drugog mjesta.

„Pojavila se niotkuda i ubacila listić koji je donijela sa sobom, iako su prisutni kontrolori pokušali da je spriječe“, javljaju čitaoci sa lica mjesta.

Kontrolori su odmah pozvali policiju.

„Čeka se da dođe policija, pa ćemo vidjeti šta će biti dalje“, kažu.

Inače, od jutros veliki broj vozila i autobusa iz RS stigao je ispred Arene u Beogradu, a kamera N1 snimila je jedan broj njih.

Žene koje su došle autobusom navele su da su stigle organizovano da glasaju i da su svi autobusi iz RS. Novinarki N1 neki od birača su kazali da ne znaju zašto nisu glasali u svojim mjestima prebivališta. “Rekli su jednom ovdje, jednom tamo”- rekao je jedan od birača.

Razgovarali su i s političkim aktivistom Mišom Bjedovom koji je glumio birača i prišao Areni.

Naveo je kako su njegovoj partnerici prvobitno rekli da se u Areni snima film, ali se priuča promijenila nakon što je on rekao da dolazi iz RS.

“Ja sam prišao bliže tim ljudima i moja partnerka Beograđanka. Njoj su rekli da se ovdje snima neki film.

Vidio sam da nešto nije uredu i da to nema veze s filmom. Prišao sam ja i tražio sam prijem kazavši da sam došao s ljudima iz RA da sam ih dovezao autobusima i žele da glasaju.

Onda su došli ozbiljniji ljudi koji su me uveli da dam izjavu, tražili su da im to ponovim. Vidio sam da ulazim u nepoznatu shemu, rekao sam da bih autobusom dovezao ljude oni su vrlo brzo prihvatili to i rekli da se pozovem na njih”, rekao je sagovornik N1.

VEZANI TEKST: Aleksandra Vučića iznervirali hrvatski novinari, burno reagovao: ‘Čekaj, bre, sine… Samo nemojte mi vi držati predavanja’

Goran Grbović, direktor Beogradske Arene, tvrdi da nema pojma o okupljanju „birača“ iz Republike Srpske u ovoj dvorani, i da se tu, navodno, održavaju košarkaški turniri.

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Miodrag Jovanović izjavio je za N1, komentarišući to što su se u Areni našli birači iz RS, da je „jasno je da nije postojao nikakav pravni osnov da ta lica dobiju prebivalište u Beogradu“.

VEZANI TEKST: Izbori u Srbiji: Premijerka Srbije Ana Brnabić se oglasila povodom glasača iz RS u Beogradu

Pokretači inicijative ProGlas pozivaju Više javno tužilaštvo u Beogradu da u najkraćem roku obavijesti javnost o saznanjima do kojih je došlo kada je riječ o organizovanom dovođenju lica iz Republike Srpske na glasanje u Beogradsku Arenu, navodi se u saopštenju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.