Pojavile su se veoma škakljive informacije: Milorad Dodik ga pomilovao, a vozeći s 2,1 promila alkohola usmrtio policajca

Branko Trivunović (52) iz Glamoča, koji je bio osuđen zato što je mrtav pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo policajac Stevo Babić (47), pomilovan je od strane predsjednika Republike Srpske Milorad Dodika.

Trivunović je bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 2019. godine, ali je pomilovanjem koje je dobio od predsjednika Republike Srpske ta kazna zamijenjena za uslovnu osudu.

Odluka o pomilovanju Trivunovića objavljena je u srijedu u Službenom glasniku Republike Srpske, a stupila je na snagu sa danom donošenja.

Branko Trivunović je sredinom septembra 2020. godine u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na dvije godine zatvora zato što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Babić.

Prema presudi, nesreća se desila 21. jula 2019. godine u mjestu Strojice kod Šipova. Trivunović je tada, vozeći pijan sa 2,1 promila alkohola u krvi, izbjegavajući stoku na putu udario u desnu bankinu.

Zatim je prešao u suprotnu traku i sudario se s Land Roverom koji je vozio Mirko Kiza iz Mrkonjić Grada.

Trivunović je vozio nedozvoljenom brzinom od 83 km/h, a od siline udara Babić je zadobio teške povrede od kojih je preminuo, dok je Trivunović ispao iz vozila i preživio.

Prema pričama mještana koji živi u blizini mjesta nesreće, radi se o veoma opasnoj krivini gdje su se ranije događale teške saobraćajne nesreće.

Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavila je tada dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Sanja Guzina, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Šipovo.

Guzina je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja na rasvjetljavanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a obdukcija je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

U odluci o pomilovanju Branka Trivunovića navedeno je da su i druge institucije dale pozitivno mišljenje.

“Mišljenje Okružnog suda u Banjaluci, koji je vodio prvostepeni krivični postupak, i Ministarstva pravde Republike Srpske su pozitivna”, piše u Službenom glasniku.

Odluku o pomilovanju potpisao je predsjednik RS, Milorad Dodik, prenosi Srpskainfo.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.