Pojavili se prvi snimci iz Italije nakon snažnog zemljotresa, ljudi u panici istrčali na ulice

Snažan zemljotres jačine 5,7 koji se jutros osjetio širom Italije najviše u Rimu, Firenci, Bologni i sjevernoj Italiji, a epicentar je, prema trenutnim informacijama, bio između Ancone i Riminija, prouzrokovao je veliku štetu.

Osjetio se i u susjedstvu

Ogroman potres osjetio se i u drugim zemljama, uključujući Hrvatsku i San Marino, iako se vjeruje da nije pričinjena veća šteta u pogođenim područjima.

Prema Evropsko-mediteranskom seizmološkom centru (EMSC), potres je bio na dubini od oko 10 km, oko 64 km istočno od Riminija.

Pojavili se snimci

Sudeći prema prvim videosnimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama evidentna je ogromna šteta, a razrušene su stepenice na željezničkoj stanici Ancona.

Stanovnici zemljotresom pogođenih gradova su u strahu i panici izašli na ulice gdje također možemo vidjeti razrušene fasade zgrada.

Kako javlja La Repubblica, na području Ancone za sada su prijavljene pukotine u zidovima, a evakuirana je i klinika Villa Igea. Zemljotresom je pogođen i jedan supermarket.

Za sada na osnovu raspoloživih informacija na društvenim mrežama i talijanskim portalima, nema podataka o povrijeđenima ili eventualnim žrtava – prenosi Klix.

Pogledajte i snimke koji su se pojavili.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.