Pojavio se skandalozan snimak, svijet danas usvaja rezoluciju, a Dodik iz Srebrenice poručuje: Jesam li u krupnom kadru, nije bio genocid

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se danas medijima nakon sjednice Vlade RS u Srebrenici. Dodik je u Srebrenici, još jednom, na dan kada Ujedinjene nacije usvajaju rezoluciju, negirao genocid u Srebrenici. Potom je ponovio da RS danas kreće da izlazi iz BiH. Objavljen je i snimak njegovog oštrog obraćanja prema novinaru.

Na pitanje reportera Klix.ba da li je svjestan da je danas u više navrata negirao genocid u Srebrenici, iako je to Krivičnim zakonom BiH kažnjivo, Dodik je bez ustručavanja ponovio ranije tvrdnje.

“Tebi nije jasno šta sam rekao. Nije bio genocid u Srebrenici. Hoćeš još jednom? Jel me dobro snimaš, jel u punom planu? Nije bio genocid u Srebrenici, jer to kažu mnogi autoriteti koji se bave time.

Nisam ja tu autoritet, niti Lagumdžija niti Bećirović već ljudi koji su čitav naučni život uložili da znaju šta je ta kvalifikacija”, kazao je između ostalog Dodik.

Potom je ponovio da RS danas kreće da izlazi iz BiH.

“U političkom smislu nemamo namjeru da sarađujemo na nivou BiH, zato ćemo pristupiti kršenju Dejtonskog sporazuma i razdruživanja BiH u narednih 30 dana. Rs, FBiH i tri konstitutivna naroda.

Oni su svi napravili BiH. Želim da na miran način razgovaramo s partnerima u FBiH da im predočimo razloge zašto mi mislimo da treba da se raziđemo”, rekao je.

Neprocesuiranje ovakvog otvorenog negiranja genocida upravo je ohrabrilo Dodika da u gradu u kojem je počinjen genocid nad Bošnjacima danas bez imalo ustručavanja ponavlja negiranje genocida.

I to radi u danu kada će Generalna skupština UN-a glasati o rezoluciji kojom se osuđuje negiranje genocida.

Pogledajte skandalozno ponašanje Dodika prema novinaru Klixa.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.