Pojavio se snimak: Pogledajte kako je fenomenalna Lana Pudar u Berlinu na Svjetskom kupu osvojila peto mjesto u disciplini 200m delfin

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) osvojila je peto mjesto na Svjetskom kupu koji se održava u Berlinu u disciplini 200 metara delfin.

Lana je finalnu utrku otplivala u vremenu 2:06.25. Prvo mjesto je osvojila Ilaria Cusinato iz Italije koja je imala vrijeme 2:05.30.

Odličan start

Naša plivačica je dobro krenula u utrku i vodila je nakon prvih 50 metara. Ipak, Italijanka je ubrzo preuzela vodstvo, a naša Lana je dugo bila na drugom mjestu.

Kako se primicao kraj utrke, Lana je gubila snaga i na kraju se morala zadovoljiti petom pozicijom.

Osim Lane i Ilarije, u finalnoj utrci su još nastupali Amina Kajtaz (Hrvatska), Helena Bach (Danska), Laura Lahtinen (Finska), Hali Flickinger (SAD), Lotte Hosper (Nizozemska) i Zsuzsanna (Mađarska) – prenosi Klix.

Inače, Lana je bila ubjedljivo najmlađa učesnica finala budući da je rođena 2006. godine, dok je sljedeća najmlađa bila Lahtinen rođena 2003. godine.

Večerašnji nastup bio je drugi za našu mladu plivačicu nakon dva mjeseca pauze, odnosno poslije osvajanja evropskog zlata u Rimu. Prethodno je jutros plivala u kvalifikacijama za večerašnje finale.

“Naša Lana Pudar osvojila je peto mjesto na Svjetskom kupu koji se održava u Berlinu u disciplini 200 metara delfin. Lana je finalnu utrku otplivala u vremenu 2:06.25, što je svakako odličan nastup s obzirom da je na početku priprema za predstojeću sezonu.

Lana sutra nastupa u kvalifikacijama discipline 50m delfin, koja je na programu u 09:36 sati.
Sretno Lana, sretno BiH”, napisali su iz Kluba vodenih sportova “Orka”.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.