Pojavio se sramotan snimak: Povodom neustavnog “dana RS” na višegradskoj ćupriji slavili uzvikujući ime zločinca Mladića

Povodom neustavnog “dana RS-a” navijači beogradske Crvene zvezde iz Višegrada organizovali su bakljadu i vatromet na Mostu Mehmed paše Sokolovića na kojem su tokom 1992.godine počinjeni monstruozni zločini nad bošnjačkim civilima Višegrada i okoline. Pojavio se i sramotan snimak.

Veći broj navijača koji sebe nazivaju Delije okupio se kod spomenika palim borcima i na ćupriji gdje su istakli i oficirsku kapu, koja aludira na onu koju je nosio komandant vojske RS, osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

Na snimku koji su objavili na društvenim mrežama, jasno se čuje kako uz pjesmu više puta kliču osuđenom ratnom zločincu uzvikujući Ratko Mladić i “đenerale nek je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je da se srpstvu vrati slava…”

Slavlje u Višegradu organizirano uoči 9.januara još jednom je probudilo mračne duhove prošlosti, iz vremena kada kada su upravo na ovom mjestu počinjeni zločini, te pokazalo kako se, veličanje ratnih zločinaca, a samim tim i glorikikacija zločina nastavlja uprkos zakonima o zabrani.

“Višegradski most Mehmed paše Sokolovića je najkrvaviji svjedok srpskih zločina nad Bošnjacima. I Ratko Mladić – otac zločina.

Most Mehmed paše Sokolovića koji je pod zaštitom UNESCO-a je najkrvaviji most u svjetskoj baštini, najveća klaonica za Bošnjake Višegrada 1992 godine. Temelji mosta su natopljeni Bošnjačkom krvi.

Kakvu poruku može poslati “Generalova” kapa na sofi gdje su klali Bošnjake?

Kakvu poruku šalje ovo što se dešava bez obzira na sve?

Pozivamo Visokog predstavnika i Tužilaštvo BiH da zaustave vrijeđanje žrtava i porodica ubijenih, i da po službenoj dužnosti Tužilaštvo podigne optužnicu protiv odgovornih koji su dozvolili ovako sraman i uvredljiv čin”, poručila je Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja Žena-žrtva rata”.

Zaista grozan čin.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.