Pokazao koliko je čovjek: Nakon što je odigrao momačku partiju za Zmajeve, Rade Krunić je oduševio javnost gestom humanosti

Dvostruki strijelac za našu reprezentaciju protiv Islanda Rade Krunić je još jednom pokazao svoju humanost.

Nakon utakmice u kojoj je bio jedan od najzaslužnijih za prvi trijumf Zmajeva u kvalifikacijama, Krunić je odlučio potpisani dres u kojem je postigao dva pogotka prodati na humanitarnoj aukciji.

Naime, novac sa ove aukcije bit će uplaćen za pomoć liječenju Milošu Božoviću.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva koji je na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave.

Njegov otac Aleksandar je također bivši golman.

Aukcija će trajati do nedjelje, 26. marta do 17 sati, a početna cijena dresa je 200 KM.

“Nakon završene aukcije, biće dogovoreni svi detalji sa pobjednikom, a svi oni koji su u prilici da pomognu pored učešća na ovoj aukciji, uplate mogu izvršiti na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 kod NLB banke ili uplatom na IBAN broj:

BA3956201281150302590, primalac Aleksandar (Sreta) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Sarajevo”, saopćili su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na ovu akciju javio se i selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić.

Selektor se odlučio na vrlo human gest. Želio je učestvovati u aukciji, ali kada je vidio odziv navijača koji žele dres, odlučio je donirati novac bez dobijanja dresa.

“Htio sam licitirati za dres našeg Radeta Krunića, u kojem je sinoć postigao dva pogotka, ali vidim da mnogi žele i dres, ali i pomoći mladom Božoviću, za kojeg se nadam da će se što prije oporaviti.

U to ime, bez licitiranja, uplatit ću određen iznos za njegovo liječenje, te i vas pozivam da učinite isto, kako bismo svi zajedno pomogli ovom mladom momku. Nebrojeno puta smo dokazali koliko smo human narod i sretan sam kada dobijem potvrdu toga.

Neka najhumanija ponuda pobijedi”, poručio je selektor u komentarima i tako izazvao oduševljenje navijača.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.