Pokušao pregaziti službenike SIPA-e na području općine Tešanj: Podignuta je optužnica

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv muškarca inicijala B. N. rođenog 1986. godine u Doboju zbog napada na službenika SIPA-e.

Kako je navedeno u optužnici, optuženi se tereti da se, dana 21. decembra 2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području općine Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdatu naredbe policijskih službenika SIPA-e.

“Oni su tu bili sa zadatkom lišenja slobode navedenog, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im je nanio fizičke povrede”, navedeno je u optužnici.

Optuženi se tereti da je napao službena lica u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanja ili lišenja slobode pokretača krivičnih djela.

“Pri čemu su službenim licima nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio krivično djelo-napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela”, dodaju iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Više detalja bi trebalo biti poznato naknadno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.