Ponižavajuće scene sa Bilinog polja, Zmajevi su u ozbiljnom problemu: Igrači su razočarali publiku tako da i ne čudi ovako slab odziv navijača na Bilinom polju

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Ukrajine večeras igraju posljednji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, scene iz Zenice su više nego ponižavajuće.

Na tribinama je jako malo navijača uoči meča, a teško se može očekivati da će se tribine u međuvremenu popuniti u nekoj prevelikoj mjeri.

Igrači su razočarali publiku tako da i ne čudi ovako slab odziv navijača na Bilinom polju.

Za BiH će od prve minute zaigrati Nikola Vasilj, Mateo Sušić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Miroslav Stevanović, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Sanjin Prcić, Luka Menalo i Ermedin Demirović.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev je imao velikih problema kada je u pitanju pravljenje sastava. Najprije je zbog povrede otpao Sead Kolašinac, potom je on pustio Edina Džeku da se vrati u Inter, a zatim je izbacio Miralema Pjanića zbog nediscipline, te će u odnosu na susret sa Finskom u startnoj postavi biti osam novih nogometaša.

Zanimljivo, kapiten ekipe je Adnan Kovačević kojem će ovo biti tek osmi nastup za Zmajeve, a nogometaš Ferencvaroša ponijet će kapitensku traku prvi put u nedostatku Miralema Pjanića.

Za Ukrajinu igraju: Georgij Buščan, Ilija Zabarnji, Taras Stepanenko, Mikola Matvijenko, Oleksandr Timčik, Ruslan Malinovskij, Oleksandr Zinčenko, Eduard Sobol, Andrij Jarmolenko, Viktor Cigankov i Roman Jaremčuk.

Naši momci su izgubili na Bilinom Polju u subotu od Finske rezultatom 3:1 i ostali bez šansi za plasman u baraž, zbog čega je ovo rezultatski nebitan meč za nas, te ćemo igrati samo za čast i prestiž.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.