Ponos države: Mostarska sirena Lana Pudar pozvala je građane Bosne i Hercegovine da prate Svjetsko prvenstvo Katar 2022.

Ostalo je tačno 30 dana do početka Svjetskog nogometnog prvenstva Katar 2022., prvog Mundijala u jednoj arapskoj zemlji i na Bliskom istoku uopće, a koji će se održati od 20. novembra do 18. decembra.

Oči cijelog svijeta usmjerene su prema Dohi koja, zajedno sa ovosedmičnom odlukom o domaćinstvu Azijskog kupa 2023., postaje svojevrsna prijestolnica globalnog sporta.

Iako reprezentacija Bosne i Hercegovine, nažalost, ovaj put nije učesnica Mundijala, sportisti iz Bosne i Hercegovine šalju sportske pozdrave Državi Katar, dajući podršku domaćinu u nastojanjima da organiziraju najbolje Svjetsko prvenstvo koje je svijet do sada vidio, te pozivaju Bosance i Hercegovce da prate ovaj globalni događaj.

Među njima istaknuto mjesto ima Lana Pudar, europska prvakinja u disciplini 200 metara delfin koja je prošlog ljeta zadivila cijeli svijet nastupom na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Rimu.

„Sport se pokazao kao ambasador mira. Očekivanja su da će Svjetsko prvenstvo biti zaista na vrhunskom nivou organizovano, da će biti kvalitetne utakmice i da ćemo svi moći uživati u tome.

To će sigurno mnogo značiti za promociju sporta“, kazala je Pudar.

Ona je uputila čestitke Državi Katar na organizaciji Mundijala.

„Koristim priliku da čestitam Državi Katar na organizaciji Svjetskog prvenstva Katar 2022. i svim učesnicima želim da poželim sreću. I neka najbolji pobijedi“, poručila je zlatna iz Rima, koja narednih dana nastupa na Svjetskom kupu u Berlinu.

Mostarska sirena pozvala je građane Bosne i Hercegovine da prate Svjetsko prvenstvo Katar 2022.

„Neka uživaju u ovom prvenstvu, dobroj igri i nadamo se da će na narednom periodu Svjetskom prvenstvu i naša reprezentacija učestvovati“, zaključila je Lana Pudar.

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra.

FIFA je ovih dana potvrdila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.

“I dok danas gledate po zemlji, na najmodernije stadione, terene za trening, metro, širu infrastrukturu, sve je spremno i svi su dobrodošli”, rekao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Šezdesetčetiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva.

Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.