Ponos nacije, Lana Pudar večeras u borbi za medalju na Svjetskom kupu, evo gdje možete gledati i u koliko sati počinje utrka

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar plasirala se u finale Svjetskog kupa u malim bazenima koje se održava u Berlinu, i to u utrci na 200 metara delfin, nakon što je u kvalifikacionoj grupi 3 ostvarila vrijeme 2:09.69.

Ponovo je obradovala naciju

Najbrža vremena u kvalifikacijama imale su Helena Bach (2:06.11), Laura Lahtinen (2:06.65) i Ilaria Cusinato (2:06.67).

Finale u disciplini 200 metara delfin na rasporedu je večeras, a Pudar će još plivati i 50, odnosno 100 metara delfin na Svjetskom kupu.

Jutros je na Svjetskom kupu nastupila i Iman Avdić. Ona je na 400 metaraslobodnim stilo zauzela drugo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali nije uspjela ostvariti plasman u finale.

Lana Pudar se nedavno sa Evropskog prvenstva iz Rima vratila sa dvije medalje.

Prvo je osvojila bronzanu medalju na 100 metara delfin stilom, a nakon toga je osvojila zlatno u disciplini 200 metara delfin.

S vremenom od 2:06,81 Pudar je postavila rekord Bosne i Hercegovine. Također, to je bilo četvrto najbolje vrijeme u historiji ove discipline kada su u pitanju plivačice starosti 16 godina i mlađe.

Bolje rezultate od Lane ostvarile su samo Summer McIntosh iz Kanade, Amerikanka Mary Meagher i Suzuka Hasegawa iz Japana.

Podsjetimo, za Lanu je tada u rodnom Mostaru upriličen doček, a upravo sada se ona oglasila putem svog Instagram profila i u četiri riječi pokazala koliko voli Bosnu i Hercegovinu.

“Moja zemlja, moji ljudi” napisala je Lana uz emotikone srca i zastave Bosne i Hercegovine, te se zahvalila svima.

Finalna utrka Svjetskog kupa na rasporedu je večeras u 19:36 sati..

Osiguran je direktan prenos finalne utrke, koju ćete, kako je najavljeni moći pratiti na YouTube kanalu Svjetske plivačke federacije (FINA) na videu ispod.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.