Ponos su države! Na Evropskom prvenstvu su ostvarile dvije pobjede! Reprezentativke BiH ipak su poražene od najjače selekcije Evrope

Bh. odbojkašice odigrale su večeras svoj posljednji meč na Evropskom prvenstvu koje se igra u Italiji, Belgiji, Njemačkoj i Estoniji. Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od najjače selekcije Evrope, branitelja titule i domaćina, okončala je nastup na Evropskom prvenstvu. Ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji naše zemlje bila je potrebna pobjeda u Torinu nad aktuelnim evropskim prvakinjama za osminu finala, ali svima je bilo jasno da je to ravno svjetskom čudu.

Italijanke, koje žele odbraniti titulu prvakinja Starog kontinenta, slavile su u tri seta rezultatom 25:21, 25:17 i 25:19.

Izabranice Stevana Ljubičića su dobro počele grupnu fazu, ali mečom odluke smatrao se duel sa Rumunkama u ponedjeljak.

Uprkos porazu i tome što imamo za čime da žalimo, mjesta za tugu nema.

Selekcija koja iz godine u godinu napreduje i bilježi sve bolje rezultate, grupnu fazu okončala je s dvije pobjede u pet odigranih duela (protiv Hrvatske i Švicarske), što je poboljšan rezultat u odnosu na posljednji i jedini dosadašnji plasman na Euro, onaj od prije dvije godine.

Kada je u pitanju večerašnji duel, Italijanke su bile bolje i zasluženo slavile – javlja Klix.ba.

Međutim, izabranice Stevana Ljubičića u pojedinim trenucima pokazale su da se mogu nositi sa najjačom reprezentacijom Evrope i da nisu slučajno bile nadomak nokaut faze Evropskog prvenstva.

Italijanska reprezentacija bila je veliki favorit večeras i na kraju je došla do pobjede, sa 3:0, a po setovima je bilo 25:21, 25:17 i 25:19.

Italijanke su bez izgubljenog seta okončale grupnu fazu i sa prvog mjesta se iz grupe B plasirale u osminu finala. Svakako će do kraja biti glavne favoritkinje za zlato.

Raspucane su bile najveće dvije zvijezde italijanske odbojke, Paola Egonu i Miriam Sylla, koje su bile dvocifrene po broju poena.

Uz selekciju Italije, dalje iz naše grupe prolaze Bugarska, Rumunija i Švicarska, dok su bez plasmana ostale BiH i Hrvatska, koja je osvojila samo jedan bod na turniru.

Bh. odbojkašice su bile jako blizu sa pet bodova (2-3 omjer pobjeda i poraza), a dojam je da se plasman u nokaut fazu prokockao jučer sa Rumunijom.

Podsjetimo da je ovo bio drugi uzastopni nastup odbojkašica BiH na prvenstvu Evrope i ovaj put su zaista bile blizu historijskog plasmana u nokaut fazu – prenosi Sportsport.ba. Nadamo se ipak trećoj sreći.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.