Poruka Dragana Čovića iz Mostara: “Uvjerljiva pobjeda Orbana u Mađarskoj može biti ohrabrenje za uspješniju saradnju”

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ), obratio se prisutnima na današnjem otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Sajam je proglasio otvorenim Peter Szijjarto, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske koja je ovogodišnja zemlja partner sajma, a Čović je, u više navrata, izrazio nadu u čvršću saradnju između dvije zemlje.

Kako je Čović istakao, priželjkuje da će uvjerljiva pobjeda Viktora Orbana na izborima u Mađarskoj, odnosno ostvarena dvo-trećinska većina biti ohrabrenje za još uspješniju privrednu saradnju u naredne četiri godine – prenosi N1.

“Drago mi je što vas mogu pozdraviti u ime kolega iz Bosne i Hercegovine – Dodika, Tegeltije, Krišto i svih nas koji vam, zajedno sa gradonačelnikom Mostara, želimo dobrodošlicu.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji su veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, zajedno čine danas jednu veliku političku i ekonomsku obitelj koji nam može biti ohrabrenje da napravimo još jedan iskorak ka EU i stabilnosti BiH, ali primarno ka jednoj političkoj dimenziji koja nam je nužna da bismo ojačali ekonomsku i socijalnu politiku unutar same Bosne i Hercegovine”, naveo je Čović.

Još jednom se zahvalio premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, te Peteru Szijjartu na partnerstvu, istaknuvši, ponovo, nadu u daljnje jačanje privredne, ali i svake druge saradnje.

“Neka jača prijateljstvo naroda Mađarske i Bosne i Hercegovine”, riječi su kojima je lider HDZ-a zaključio obraćanje prisutnima na otvaranju.

Podsjetimo, na Međunarodni sajam privrede u Mostaru, a koji je jedan od najvažnijih privrednih događaja u BiH i na ovim prostorima, pristigle se brojne delegacije iz BiH, regiona i svijeta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.