Poruka iz Hrvatske, Boris Dežulović: “Hod za život” zločinca Darija Kordića i ubijena beba

U Zagrebu je u subotu, 14. maja, održan sedmi po redu „Hod za život“.

U povorci je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, koji su se kretali u koloni od Trga Republike Hrvatske do Trga bana Jelačića i paviljona na zagrebačkom Zrinjevcu.

Učesnici su pozvali na donošenje novog zakona o prekidu trudnoće koji će, kako su rekli, „još više zaštiti svu nerođenu djecu“.

Među onima koji su „hodali za život“, pored saborskih zastupnika Nine Raspudića ili Zlatka Hasanbegovića, bio je i osuđeni ratni zločinac Dario Kordić, osuđen za ratne zločine u Ahmićima gdje su, uz ostalo, ubijana i djeca!!!

Surova poveznica

Tim povodom na ovaj događaj se osvrnuo i poznati hrvatski novinar i pisac, Boris Dežulović:

– 7 sedmica od začeća zijeva

– 8 sedmica od začeća štuca

– 9 sedmica od začeća sisa palac

– 12 sedmica od začeća smije se

– 38 sedmica od začeća rodi se

– 51 sedmica od začeća zaplače u kolijevci kad pripadnici HVO-a s krunicama na uniformama banu u kuću i rafalima iz automatskog oružja poubijaju majku, oca, šestogodišnju sestru i osmogodišnjeg brata, poliju ih benzinom i zapale, pa ga vojnici čuju kako plače i vrate se da ubiju i zapale i njega i kolijevku i cijelu kuću

– 1512 sedmica od začeća na zagrebačkom Hodu za život nerođene djece ponosno stupa Dario Kordić, ratni zločinac pravomoćno osuđen zbog ubojstva 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, od kojih trideset dvije žene i jedanaestoro djece, a među njima osmogodišnjeg Elvisa, šestogodišnje Šuhrete i njihovog brata Seje Ahmića, bebe stare tri mjeseca i dva dana…

Podsjetimo, aprila 2020. godine, uoči 27. godišnjice zločina u kojem su bojovnici HVO, odnosno njihove specijalne jedinice Joker, ubili 116 mještana ovog sela, a njihove domove i tijela potom uglavnom popalili, klanjana je dženaza i obavljen ukop porodice Ahmić Nasera (33), njegove supruge Zehrudine Ahmić (28), i njihove djece Elvisa (8), Šuhrete (6) i Seje (tri mjeseca).

Dženaza i ukop su obavljeni u užem krugu porodice i prijatelja zbog pandemije korona virusa.

O zločinu je svjedočio rahmetli Sakib Ahmić, Naserov otac.

„Ustaše kad su ušle, ugledaše Nasera i sasjekoše ga rafalom iz automatske puške.

Drugi je odmah po fotelji izlio benzin iz neke flaše, zapalio ga, onda je desno isto prozujao metak, a u međuvremenu paljba prema Naseru, mojoj snahi i Elvisu, koji je bio na kauču,“ svjedočio je u Hagu Sakib Ahmić.

Tada je prepričao i detalj kako su zločinci na samom izlasku čuli krik tromjesečne bebe, vratili se i ubili Seju.

Sakib Ahmić je uspio preživjeti.

I njega su pokosili rafalom i zapalili benzinom. Ali, srećom, bio je teško ranjen, a za medije je o strašnom zločinu govorio s teškim opeklinama, iz bolničke postelje u Zenici.

Skoro tri decenije nakon nezapamćenog zločina, osuđenik za ovo nedjelo – hoda „za život djece“…

Ne, ništa nije strašnije od života!

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.