Poruka iz Kanade od koje će “Miloradu Dodiku pasti mrak na oči”: Ako ne poštuješ državu – vrati državni novac!

Institut za istraživanje genocida Kanada izdao je saopćenje povodom novog diplomatskog skandala – grčkog ambasadora s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, bez državne zastave BiH.

“Ako ne poštuješ svoju državu Milirade Dodiku napusti Predsjedništvo BiH i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš.

Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine treba proglasiti personom non grata, a na konsultacije povući bosanskohercegovačke ambasadore iz zemalja koje ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine.

Na bahato neprijatelsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način.

Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i gražana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odma početi izvršavati bosanskohercegovačka koalicija u matici i dijaspori, ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu”, navodi se u saopćenju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.