Poruka Šefika Džaferovića: “Potrebno je da svi politički akteri, umjesto izazivanja kriza i dizanja tenzija, usmjere energiju i znanje na poboljšanje životnog standarda svih građana”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku povodom 1. maja – Međunarodnog dana rada.

-Svim radnicama i radnicima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana rada. 1. maj je praznik koji podsjeća na historijsku borbu radničkih prava i predstavlja izraz radničke solidarnosti.

Ovaj datum nas podsjeća i obavezuje da kroz snažan socio-ekonomski dijalog svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bi se u punom obimu zaštitila i poštovala prava svih radnika, sa posebnim naglaskom na realni sektor koji je temelj održivosti i napretka svakog društva.

Zajednička nam je zadaća da kreiramo društvo jednakih šansi, u kome će svaki pojedinac moći da živi dostojanstveno od svog rada – navodi Džaferović u prvomajskoj čestitki.

Potrebno je, kako ističe dalje, da svi politički akteri, umjesto izazivanja kriza i dizanja tenzija, usmjere energiju i znanje na poboljšanje životnog standarda svih građana u Bosni i Hercegovini, ekonomski razvoj i nova radna mjesta.

-Samo tako možemo graditi bolje društvo u cjelini, gdje će svako dobiti šansu da radi, privređuje svojoj zemlji te ostvaruje prava koja mu pripadaju u slobodnom društvu – poručio je Džaferović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom Prvog maja svim građanima i građankama u Bosni i Hercegovini.

– Povodom Međunarodnog praznika rada, upućujem najiskrenije čestitke svim radnicima, građanima i građankama u Bosni i Hercegovini i u svijetu, uz želju za dobro zdravlje, mir i sreću – navodi Komšić.

Prvi maj nas, kako je dodao, podsjeća na historijsku borbu za radnička prava i predstavlja izraz radničke solidarnosti.

– Borba za pravdu i pravednost je mukotrpna, ali se nadam da ćemo se zajedno izboriti za put koji će pružiti sigurnu, mirnu, stabilnu i prosperitetnu budućnost svima nama, a posebno mlađoj generaciji. Sretan Prvi maj! – navodi Komšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.