Posluje i u BiH i u Hrvatskoj, ali Edin Džeko ulaže u novi biznis, evo detalja: Sa Amrom investira i u obuću

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, igra sjajnu sezonu u dresu Fenerbahčea, a istovremeno polako ulazi i u nove poslovne projekte. Džeko je jedan od najprepoznatljivijih bosanskohercegovačkih fudbalera. Navijači su mu dali nadimak Dijamant, a ujedno je i kapiten reprezentacije i najproduktivniji golgeter u zemlji.

Dijamant kupuje nekretnine po Sarajevu, gradi zgrade u bh. prijestolnici, a hrvatski mediji još 2016. godine pisali su kako sa Senijadom Ibričićem novac ulaže i u gradnju luksuznog turističkog objekta kod Splita. Uz to, vlasnik je i luksuznog restorana u Dubrovniku, koji nije za svačiji džep i gdje, primjerice, a nedavno je sa suprugom Amrom reklamirao kafu jednog bh. proizvođača, tačnije našu Zlatnu džezvu i AS Holding.

Rođen u Sarajevu 1986., napadač je dobro poznat iz vremena koje je proveo u klubovima Manchester Cityju, Romi i Interu, a sada je kapiten turskog Fenerbahçea.

Džeko utjelovljuje Hidn-Anderov koncept miješanih kultura. Fudbal je igrao u BiH, Češkoj, Njemačkoj, Engleskoj, Italiji i sada u Turskoj, a tečno govori pet jezika.

Humanitarac, posljednjih 13 godina obnaša dužnost ambasadora UNICEF-a u Bosni i Hercegovini.

Kao investitor dodatno je potpisana i poduzetnica i humanitarka Amra Džeko.

Bivša bosanskohercegovačka manekenka i međunarodna glumica, poznata i pod djevojačkim prezimenom Amra Silajdžić, ambasadorica je humanitarne fomndacije Srce za djecu koja pomaže porodicama i djeci koja se bore s rakom.

Gospođa Džeko nastavlja razvijati svoju platformu OREA, online tržište za ručno rađene, originalne proizvode s lokalnom oznakom.

Adam Kakembo, izvršni direktor Hidn-Andera, rekao je:

“Edin je čovjek od stila i sadržaja, kao i prekrasan nogometaš. Stalo mu je do toga kako stvari nastaju, njihovog utjecaja na planet i ljude. On donosi više od ulaganja, donosi srce.”

Adam je nastavio:

“Amra je uronjena u svijet internacionalnog stila. Ima jasan pogled na kvalitetu i zagovara domaću i ručnu izradu. Ona se istinski uklapa u Hidn-Anderovu filozofiju.”

Edin Džeko je rekao:

“Zaljubio sam se u Hidn-Ander. Dizajn je moćan, estetika je izvanredna, a kvaliteta izuzetna. Ovdje je brend koji se ne boji biti originalan.”

Amra Džeko je rekla:

“Htjela sam biti dio brenda koji ima odvažan stil i odvažne vrijednosti. Želim živjeti u Hidnn-Ander svijetu.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.