Potencijalna prva postava: Evo u kojem bi sastavu Zmajevi mogli izaći večeras protiv Crne Gore

Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine suočio se s nekoliko izostanaka pred utakmicu grupe B3 Lige nacija protiv Crne Gore koja se igra večeras od 20.30 sati.

Među fudbalerima koji nisu stigli na okupljanje, a koji bi gotovo sigurno bili u startnih 11 su Anel Ahmedhodžić i Rade Krunić. Ne treba zaboraviti ni Luku Menala, strijelca pogotka protiv Crne Gore u Podgorici u duelu koji je okončan rezultatom 1:1.

Koga nema bez njega se može i mora, a Petev sa svojim saradnicima traži idelnih 11 koji bi trebali donijeti željeni rezultat, a to je pobjeda protiv Crne Gore i prvo mjesto na tabeli, kolo prije kraja takmičenja.

Među stativama je siguran Ibrahim Šehić, a u odbrani bi trebali igrati još Dennis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Sead Kolašinac i Amar Dedić. Amar Dedić bio je sa Zmajevima i tokom junske akcije, ali tada se nije raspremao.

Međutim, redovno mjesto startera u timu Salzburga, kako i austrijskom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka, trebalo bi biti dovoljno i za “prolaznu ocjenu” kod Peteva.

Bez dileme će od prve minute u veznom redu zaigrati Amir Hadžiahmetović i Miralem Pjanić, a po svemu sudeći još jedan “osigurač” ispred odbrane će biti Gojko Cimirot. Amer Gojak ili Ermedin Demirović mogli bi ordinirati po lijevoj strani, a mjesto uz desnu aut liniju pripast će Miroslavu Stevanoviću.

Napad će, naravno, predvoditi kapiten Edin Džeko.

Mogući sastav BiH: Šehić, Dedić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Hadžiahmetović, Cimirot, Pjanić, Gojak (Demirović), Stevanović, Džeko.

Zmajevi nakon četiri meča imaju osam bodova i jedini su neporaženi tim grupe. Crna Gora ima bod manje, Finska je osvojila četiri, a Rumunija tri boda.

Utakmicu u Zenici sudi ugledni arbitar iz Poljske Szymon Marciniak – javlja Faktor.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.