Potez Zmaja Anela Ahmedhodžića se velikom brzinom širi društvenim mrežama: Sve bliži najjačoj ligi svijeta, pogledajte šta je napravio!

Sheffield United je nakon pauze nastavio da igra sjajno u Championshipu, a isto se može reći i za bosanskohercegovačkog reprezentativca Anela Ahmedhodžića koji napreduje iz dana u dan.

Pauza u Championshipu trajala je nešto kraće u odnosu na ostatak najjačih liga svijeta, a već su odigrana tri kola nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Razlog je to što se u Championshipu igra 46 kola, kao i play-off, tako da se u zgusnutijem rasporedu sve mora odigrati na vrijeme.

Sheffield United se s pauze vratio jači nego prije.

Oštrice su vezale tri pobjede i tako se približile plasmanu u Premier ligu.

Jučer je na Bramall Laneu “pao” Coventry, a novi fantastičan meč odigrao je reprezentativac BiH Anel Ahmedhodžić.

Mladi stoper odigrao je svih 90 minuta na visini zadatka u pobjedi rezultatom 3:1, a posebno se izdvaja jedan start kojim je dodatno “kupio” srca navijača – javlja Klix.ba.

Poznato je koliko engleski navijači vole požrtvovanost i kvalitetan pravovremeni start.

U jednom trenutku utakmice Ahmedhodžić je savršenim uklizavanjem spriječio Viktora Gyokeresa, inače jednog od najboljih strijelaca lige, da postigne gol za Coventry.

Taj potez postao je viralan na društvenim mrežama.

Navijači Sheffielda ga dijele na svojim profilima, a sve nakon što je klub to objavio na Twitteru uz niz pohvala za bh. reprezentativca.

Inače, klub iz grada kolijevke nogometa rapidno korača ka Premier ligi.

Oštrice sada imaju čak osam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani tim, koji ne ide direktno u elitni rang, tako da je u prilično komfornoj situaciji i sve osim plasmana u Premier ligu bilo bi prava senzacija.

Pogledajte šta je napravio Ahmedhodžić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.