Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović nazvao izjave Cvijanović o granici “ublehom”: Bolje da su otišli na Šćepan Polje

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović komentarisao je jučerašnje podrške duž entitetskih linija koji su organizovani kao podrška predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku povodom optužnice koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo BiH.

Stojanović je rekao da su, bez ikakve koristi za Srbe, niti za bilo koga, održana četiri skupa podrške Miloradu Dodiku.

“Na jednom od skupova gospođa Cvijanović je nosila transparent ‘Postoji granica’.

Za Srbe bi najbolje bilo da su politički lideri RS-a odveli okupljene ljude na granicu sa Crnom Gorom, na radnu akciju i sredili granični prelaz Šćepan polje”, rekao je Stojanović.

Dodao je da bi od toga i Srbi i svi ostali imali mnogo više koristi.

“Ovako samo priča i neka okupljanja bez konkretnog političkog efekta za život običnog čovjeka. Popravite život, ne prodajite ljudima ublehe na skupovima”, dodao je Stojanović.

Podsjećamo, jučer su održani protesti na entitetskoj liniji, nakon što sarajevska policija nije dozvolila te iste proteste ispred Tužilaštva i Suda BiH.

Protesti su organizovani kao podrška Dodiku zbog podizanja optužnice Tužilaštva BiH protiv njega, a tokom pola sata bio je obustavljen saobraćaj na entitetskoj liniji.

U Doboju su u prvim redovima bili SNSD-ovci Željka Cvijanović, Sanja Vulić, Obren Petrović, Srđan Amidžić, Radovan Kovačević.

Od podizanja optužnice vlast okupljena oko Dodika vodi kampanju protiv Tužilaštva i Suda BiH, ali i generalno državnih institucija.

Nije mali broj udruženja, institucija, organizacija te pojedinaca koji su angažovani u procesu javne odbrane Dodika i vršenja pritiska na pravosuđe.

Tim činom jasno želi svoje antidržavno djelovanje prikriti spinom o udaru na Republiku Srpsku skrivanjem iza naroda.

Prvobitno su bili najavljeni protesti ispred Suda BiH, ali kako policijske agencije u Sarajevu nisu izdale dozvolu za to okupljanje, vlast u RS-u je odlučila motivirati okupljanje na tzv. liniji entiteta s ciljem nastavka spinovanja o navodnoj granici.

Prenaglašavanjem priče o protestu na entitetskoj liniji cilj je izazvati reakciju iz entiteta Federacija BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.