Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović se nije libio ovo reći: “Dragan Čović uzima građane hrvatske nacionalnosti ispred sebe i koristi ih kao živi štit”

Potpredsjednik Federacije BiH i Demokratske fronte BiH Milan Dunović u večerašnjoj emisiji „7plus“ Hayat TV-a kazao je da se moramo boriti da u Predsjedništvu BiH bude 2:1 u korist BiH.

Naveo je da smo svi svjesni šta bi se dogodilo da je u Predsjedništvu s Miloradom Dodikom umjesto Željka Komšića sjedio lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

“Imali bismo potpunu blokadu Predsjedništva BiH. Zbog toga naglašavamo koliko je važno da Komšić bude član Predsjedništva BiH – kazao je Dunović.

Protivkandidat Komšiću je Borjana Krišto iz HDZ-a BiH.

“Gospodin Čović ne govori o ugroženosti Hrvata nego o ugroženosti HDZ-a i to je jedna politika kojoj konačno treba stati ukraj, da se jasno kaže da Čović uzima građane hrvatske nacionalnosti ispred sebe i koristi ih kao živi štit. Krije se iza Hrvata, a zapravo priča isključivo o članovima jedne političke stranke ili HNS-a, jedne nevladine organizacije – smatra Dunović.

Ocijenio je da će Pokret za državu sigurno polučiti bolji rezultat nego do sada.

HDZ želi da članovi HDZ-a ima veća prava od ostalih Hrvata u BiH – naveo je Dunović.
Kazao je da je krupno pitanje to što naši susjedi podržavaju retrogradne politike.

“Politika koja dolazi iz Srbije i Hrvatske je takva da su građanska društva dovoljno dobra za te države, ali nisu za građane BiH. Time vrijeđaju sve građane, po njima mi nismo dorasli građanskom društvu, jer nismo spremni za demokratiju – kazao je Dunović.

Istakao je da nigdje u svijetu nije normalno da su na vlasti jedne države ljudi koji rade protiv te zemlje, u kojoj dobivaju platu.

Kazao je da su izmjene Izbornog zakona koje predlaže HDZ anticivilizacijske.

“Takav prijedlog nas udaljava miljama daleko od evropskog puta BiH. To je jasno svakome – naveo je Dunović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.