Potpredsjednik N/FS BiH Irfan Durić nakon otkaza Faruku Hadžibegiću otvoreno: “I među igračima je došlo do nekog nezadovoljstva”

Faruk Hadžibegić više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH. Sad već bivši selektor je jutros sporazumno raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom BiH, koji će uskoro početi tražiti novog trenera. U medijima se već spominju neka imena.

Hadžibegić je sporazumno raskinuo saradnju sa N/FS BiH, a čini se da su protiv trenera u konačnici bili svi, publika, čelnici saveza, pa čak i igrači.

“Očekivali smo svi tu pobjedu koja bi nam dala velike šanse da budemo drugi u grupi, međutim vidjeli smo sami da to nije dobro bilo postavljeno i to je najbitniji razlog zašto je došlo do ovoga.

I sam pritisak javnosti i u Izvršnom Odboru.

I među igračima je došlo do nekog nezadovoljstva, jer nije to to što se očekivalo i dobili smo šta smo dobili i sad smo u poziciji u kojoj jesmo”, rekao je Irfan Durić, potpredsjednik N/FS BiH – prenosi N1.

Čini se da je činjenica da je Hadžibegić nakon tek četiri utakmice izgubio svlačionicu bila presudna da Hadžibegić sporazumno odstupi sa pozicije.

N/FS se sada okreće potrazi za novim selektorom A reprezentacije. Durić je negirao špekulacije da bi novi selektor mogao biti trenutni selektor reprezentacije Bugarske i bivši selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić.

“Pokušat ćemo donijeti odluku do sjednice IO koja će biti održana do 4. ili 5. sljedećeg mjeseca, a ako u tome ne uspijemo, onda do nekih mjesec dana nakon toga.”, rekao je Durić.

Fudbalska reprezentacija BiH trenutno se nalazi na 4. mjestu tabele grupe J kvalifikacija za EURO 2024. godine, sedam bodova iza Slovačke koja trenutno drži drugo mjesto koje direktno vodi u Njemačku.

U medijima se počelo pojavljivati i ime Slavena Bilića kao potencijalnog nasljednika Hadžibegiću.

VEZANI TEKST: Bivši selektor Safet Sušić veoma direktno i bez pardona nakon blamaže Zmajeva poručio: “Sramota je izgubiti od Luksemburga…”

Ipak, činjenica je da Zmajevi prečesto mijenjaju selektore…

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.