Potpredsjednik RS Ćamil Duraković se oglasio veoma oštrom porukom, jasan je: “U Bosni i Hercegovini isključivost i prijetnje nikada nikome nisu donijele ništa dobro”

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ćamil Duraković oglasio se danas na Facebooku povodom obilježavanja neustavnog 9. januar – tzv. dan RS-a.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Promovisanje i slavljenje 9. januara, danas je velikom broju građana ove zemlje podsjetnik na sve što je uslijedilo nakon tog datuma 1992. godine… Podsjetnik je na završetak svih priprema za početak agresije na BiH, izvršenje genocida i zločina.

Osim toga, slavljenje 9. januara šalje poruku isključivosti u kojoj nema mjesta za Bošnjake, Hrvate, Bosance, Hercegovce i ostale građane ovog entiteta i predstavlja jedan od razloga zašto je Ustavni sud taj datum označio neprimjerenim za bilo šta.

Paradiranje naoružanih uniformisanih jedinica u pratnji borbenih vozila, teško se može tumačiti drugačije, nego kao demonstracija sile i prijetnja.

Treba iznova i sve snažnije podsjećati da u BiH isključivost i prijetnje nikada nikome nisu donijele ništa dobro, bez obzira o kome je riječ.

Nije nas još puno ostalo u ovoj zemlji. Ovakvom politikom, tempom i dinamikom za nekoliko godina ovdje će ostati samo političke elite i članovi njihovih stranaka.

Uvjeren sam da nije kasno za zdrav razum, kompromis i izgradnju institucija koje će garantovati poštivanje svih specifičnosti naše zemlje i osigurati trajnu stabilnost”, poručio je Duraković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.