Potpuni debakl Milana Tegeltije savjetnika Milorada Dodika: Očito nije pošlo za rukom… Pokušao je umanjiti šefov poraz u EU parlamentu

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a BiH, a danas savjetnik člana Predsjedništva Milorada Dodika, našao se u nezavidnoj situaciji.

Naime, Tegeltija je, inače proruski i prosrpski orijentiran, odlučio stati u odbranu svoga šefa nakon teškog poraza u Evropskom parlamentu i oštrih kritika na račun Milorada Dodika.

Tegeltija je u paničnim objavama na Twitteru čak zaboravio da ne koristi ćirliično pismo, te poručio:

– Bošnjački političari su toliko servilni zapadu da kad bi im neko sa zapada sutra rekao-naredio “objavite rat Rusiji” , oni bi to, bez razmišljanja šta to znači i kakve posljedice ima za narod koji predstavljaju, uradili – napisao je Tegeltija.

Na odgovore nije trebalo dugo čekati.

“Niko nije servilniji od Srba u BiH, potpuno odsustvo karaktera. Mene bi bilo stid svaki dan tražiti svoje mišljenje u Srbiji”, poručio je jedan pratititelj na Twitteru.

“Ti si tako servilan šefu, kad bi ti rekao piši iako možda nećeš moći više izaći nigdje iz Bosne i Hercegovine, ti bi nastavio pisati”, dodao je drugi Tegeltijin pratitelj.

Tegeltija je nešto ranije još jednom pokušao ublažiti Dodikov i Čovićev debakl u Evropskom parlamentu riječima:

“Neprijateljski stav EU parlamenta prema srpskim i hrvatskim političkim predstavnicima iz BiH , sasvim sigurno neće učvrstiti EU opredjeljenje BIH, naprotiv to bi lako moglo dovesti do drastičnog pada podrške EU integracijama. O tom bi u EU morali ozbiljno razmišljati”, poručio je Dodikov savjetnik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.