Potpuni šok i hladan tuš za Hasana Salihamidžića, pojavio se snimak incidenta, pogledajte kako se svađa sa predsjednikom Bayerna!

Uprkos osvojenoj šampionskoj tituli, sportski direktor Hasan Salihamidžić i izvršni direktor Oliver Kahn moraju napustiti FC Bayern. Nakon utakmice uslijedio je razgovor između Salihamidžića i predsjednika kluba Herberta Hainera, piše Sportsport.ba.

Suprotno većini očekivanja, Bayern je jedanaesti put zaredom okrunjen titulom prvaka Njemačke. Bavaraci su golom Jamala Musiale u 89. minuti došli do pobjede u Koelnu, ali što je za njih još važnije – Borussia nije uspjela dobiti Mainz (2:2) u Dortmundu u 34. kolu Bundeslige.

Međutim, osvajanje titule ne može sakriti činjenicu da su rekordni šampioni u najboljem slučaju imali turbulentnu sezonu.

Očigledno tako vidi i nadzorni odbor.

Na vanrednoj sjednici nadzornog odbora sazvanoj u kratkom roku odlučeno je da Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn moraju spakovati kofere i napustiti važne funkcije u klubu.

Moguće je da je Salihamidžić tek nedugo nakon posljednjeg zvižduka protiv Koelna saznao da Kahn i on nemaju budućnost u Bayernu.

TV snimke su pokazale kako je Bosanac nakon utakmice razgovarao s predsjednikom Herbertom Hainerom na terenu.

Vidno uznemireni Salihamidžić je mahnito gestikulirao, očigledno razočaran ishodom.

Konačno, Jan-Christian Dreesen, posljednji finansijski direktor, došao je i razgovor je završen. Dreesen će naslijediti Kahna na mjestu generalnog direktora Bayerna.

Sam Kahn nije putovao u Koeln. Bilo je govora da je riječ o gripi. Međutim, razlog za to je mogla biti i predstojeća smjena. Legendarni golman se kasnije oglasio i poručio da je želio doći da slavi sa igračima, ali da mu je bilo zabranjeno.

Salihamidžić je bio na proslavi titule, a potom se svima zahvalio te je kazao da je ponosan što je šest godina obnašao tako bitnu funkciju u velikom klubu kao što je Bayern.

Bayern je eliminisan iz DFB kupa i Lige prvaka u roku od nekoliko sedmica, a zamalo je izgubio i prvenstvo.

Mediji, navijači i stručnjaci krivili su Kahna i Salihamidžića za lošu igru – dijelom i zbog iznenadne smjene trenera Juliana Nagelsmanna na kraju sezone, kada su ukazali povjerenje Thomasu Tuchelu, nakon čega su se počele događati loše stvari.

Salihamidžić je kao igrač osvojio sve moguće trofeje s Bayernom, a posljednjih nekoliko godina je kao sportski direktor također donosio mnogo radosti navijačima, no ova sezona bila je jednostavno loša i samo pukom srećom je osvojen jedini trofej – zaklučuje Sportsport.ba.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.