Potpuno nevjerovatan meč za Džanana Musu i Real Madrid, fantastično je odigrao uprkos tome što je na parketu proveo samo 14 minuta, na koncu su poraženi od Olympiakosa

Košarkaši Real Madrida su večeras na domaćem parketu poraženi od ekipe Olympiakosa sa 89:87, a bio je to meč 3. kola Eurolige.

Gledali smo sjajnu i uzbudljivu utakmicu ova dva velika rivala, a Kraljevskom timu za trijumf nije bila dovoljna ni izvrsna partija Džanana Muse – javlja SCSport.ba.

Tim iz Pireja održavao je rezultatski egal kroz cijeli meč, a na ulasku u posljednja dva minuta trojkom Larentzakisa prilazi na samo poen zaostatka (83:82).

Potom domaći gube loptu, a onda Sloukas donosi prednost Olympiakosu, da bi potom Tavares napravio faul u napadu! Potpuno nejasno, ali Musa u tim trenucima nije bio na parketu.

Llull je s linije penala donio poravnanje Realu (85:85), ali onda i Sloukas pogađa na drugoj strani. Potom, na pola minute do kraja Musa se vraća na teren, a Llull donosi novo izjednačenje (87:87).

Na tri sekunde do kraja fenomenalni Sloukas postiže nove poene, a na kraju Tavares nije uspio donijeti produžetak Realu i završilo je 89:87 u korist grčkog tima.

Musa je briljirao sa 17 ubačaja, a za tri poena je šutirao sjajnih 4/6, dok je bio nepogrješiv s linije slobodnih bacanja (3/3). Na parketu je proveo samo 14 minuta…

Vezenkov je bio najefikasniji kod Olympiakosa sa 23 poena, a uhvatio je i 11 skokova, dok je Sloukas ubacio 14 poena i podijelio 7 asistencija.

Euroliga, 3. kolo:

Alba Berlin – Baskonia 94:65

Baskonia – Crvena zvezda 92:75

Real Madrid – Olympiakos 87:89

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.